Bayburt Belediyesi

Yardım Konvoyu Dualarla Yola Çıktı

Geri

Yardım Konvoyu Dualarla Yola Çıktı

28 Ocak 2020

24 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan, Bayburt ve birçok ilde hissedilen depremin ardından Belediyemiz de teyakkuza geçmişti.

Depremin ilk saatlerinden itibaren destek çözüm ekibini Elazığ’a göndermek üzere hazır tutan Belediyemiz, daha sonra deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarının bir an önce sarılması için Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci başkanlığında düzenlenen olağanüstü toplantıyla yardım kampanyası başlatılması kararını almıştı.

Belediye Başkanlığımızın koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ve AFAD Bayburt İl Müdürlüğü ile birlikte başlatılan ve şehrimizdeki birçok kurum ve kuruluşun katkı sağladığı yardım kampanyasına vatandaşlarımız oldukça yoğun ilgi gösterdi.

Gıda, kullanılmamış giysi, battaniye, ısıtıcı başta olmak üzere yardımseverler tarafından bağışlanan çeşitli ihtiyaç malzemelerini, personelimiz de toplayarak araçlarla Belediyemize ait Aile Yaşam Merkezi’ne taşıdı. Bu kapsamda şehrimizden toplanan bir tır ile bir kamyon yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı.

 

Belediyemiz önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epcim Belediyemiz koordinasyonunda şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının birliktelik örneği sergilediğini söyleyerek, “Belediye Başkanlığımız, İl Afet Müdürlüğümüz, odalarımız çok güzel bir birliktelik içerisinde kampanya başlattılar. Başta Belediye Başkanlığımız olmak üzere katkı sağlayan kuruluşlarımızı tebrik ediyoruz, onlara teşekkür ediyoruz. Bayburt her zaman tüm Türkiye’de yardımlaşma duygularının en yoğun yaşandığı şehirlerden biri olarak bilinmekte. Bu manada Bayburt’tan böyle bir katılımın olması acıların paylaşılması adına güzel bir birliktelik sağlanması bize mutluluk verdi. İnşallah bu acıyı tüm devlet olarak, millet olarak hep birlikte aşacağız. Belediyemizle, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüzle, Afet Müdürlüğümüzle, odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, Bayburtlu vatandaşlarımızla biz de depreme çok iyi bir şekilde hazırlanmak istiyoruz. Bu yardımın sağ salim Elazığ’a ulaşmasını, oradaki kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci ise Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da büyük üzüntü oluşturduğunu kaydetti. Depremin ardından olağanüstü toplanarak yardım kampanyası başlatmaya karar verdiklerini bildiren Başkanımız Pekmezci, “Bizler Bayburt Belediyesi olarak ne yapabiliriz düşüncesiyle önce sayın valimizle görüştük. Ardından Cumhurbaşkanlığı Koordinasyon Merkezi ve AFAD Bayburt İl Müdürlüğü ile görüşerek geçtiğimiz Cumartesi günü saat 19.30’da belediye başkan yardımcılarımız ve belediyemizin tüm birimleri ile beraber olağanüstü bir toplantı yaparak bu illerimiz için bir yardım kampanyası başlatılmasına karar verdik” dedi.

Bayburt’tan Elazığ ve Malatya’ya Gönül Köprüsü adı altında düzenlenen yardım kampanyasına Bayburtlu hemşehrilerimizin her zaman olduğu gibi yine örnek bir yardımlaşma ve dayanışma duygusunu ortaya koyduğunu ve büyük bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanımız Pekmezci, “Başta sayın valimiz olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımıza, Esnaf Odalar Birliğine, AFAD İl Müdürlüğüne, bütün sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi partilerimize, belediye meclis üyelerimize, il genel meclisi üyelerimize, muhtarlarımıza huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Her biri ellerinden geldiği kadar yardım etme konusunda büyük bir gayret gösterdiler.  Belediyemizin tüm personelini kutluyorum.  Yardımları adım adım topladılar ve şuan burada bir tır ve bir kamyonumuzu tam kapasite olarak hazır bir hale getirdik” diye konuştu.

Toplanan malzemelerle ilgili kısaca bilgi veren Belediye Başkanımız, “50 kilogramlık 100 çuval un, 95 koli gıda malzemesi, 475 adet battaniye, 178 adet ısıtıcı, mont, kaban, atkı ve bereden oluşan 52 koli giysi, 473 çift yetişkin ve çocuk ayakkabısı, 524 adet çocuk bezi, makarna, konserve, bulgur, pirinç, zeytin, Bayburtlu hemşerilerimiz Bayburt Ketesi yapmışlar, yetişkin hasta bezi, yatak, nevresim takımı, bebe bisküvisi ve diğer gıda ve temizlik maddeleri. Burada bütün mesele insanımız duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu. Hepinizin huzurunda tüm bu yardımlarda emeği geçenlere Bayburt halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bayburt İl Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy tarafından yaptırılan dua ile yardım konvoyu deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Törende ayrıca Resul ve Recep Karaman isimli minikler de biriktirdikleri harçlıklarını bir mektupla beraber Başkanımız Pekmezci’ye teslim ederek deprem bölgesine gönderdiler.

Törene Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epcim, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Murat Bilgiç, Belediye Başkan Yardımcılarımız Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Büyük Birlik Partisi Bayburt İl Başkanı Ali Bozo, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Bünyamin Köklü, Esnaf Odaları Birliği Başkan V. Seddar Saka,  MÜSİAD Bayburt İl Başkan V. Fatih Durğut, ŞAGDER Başkanı Selami Köksal, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Burhanettin Kahrıman, İHH İl Başkanı İlhami Polat, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyeleri, kurum müdürleri, mahalle muhtarlarımız, belediye personelimiz ve vatandaşlarımız katıldı.