Bayburt Belediyesi

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK ELEKTRONİK DEVRE KARTI ÜRETEN FABRİKASI BAYBURT’TA

Geri

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK ELEKTRONİK DEVRE KARTI ÜRETEN FABRİKASI BAYBURT’TA

8 Mart 2024
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Türkiye’nin ilk ve tek elektronik devre kartı üreten fabrikasının açılışına katıldı.
 
2010 yılında çalışmalarına Almanya’da başlayıp 2021 yılında da Türkiye’de yatırım yapma kararı alan Bayelektrosan’ın şehrimize kazandırdığı fabrikanın açılışı; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Prof. Dr. Sayın Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Valisi Sayın Mustafa Eldivan, Milletvekili Prof. Dr. Sayın Orhan Ateş, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Bayelektrosan Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Zeze, siyasi parti ve Stk temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Organize Sanayi Sitesi’nde kurulan fabrikanın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, “Bugün burada genç bir girişimci, yürekli bir hemşehrimizin emeğini ortaya koyarak şehrimize kazandırdığı bu fabrika, bizim gurur kaynağımız oldu. Bu tesisi Bayburt’a kazandırmalarıyla çok mutlu olduk, gurur duyduk. Kendilerini yürekten kutluyorum. Bayelektrosan firmasının şehrimizde faaliyete geçmesi Bayburt için çok kıymetlidir. Fabrikanın faaliyet alanları içerisinde üretilen ürünler; askeri savunma endüstrisinden havacılık ve uçak endüstrisine, uzay endüstrisinden otomotiv sanayine, tıp endüstrisinden telekominikasyon olmak üzere birçok alanda ülkemiz için büyük bir kazanım oluşturacaktır. Dışa bağımlılığı ortadan kaldıracaktır.” diye konuştu.
 
Konuşmasının devamında şehrimize yaptığı hizmetlerden dolayı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Prof. Dr. Sayın Şahap Kavcıoğlu ve Türkiye’nin ilk ve tek elektronik devre kartı üreten fabrikasını şehrimize kazandıran Bayelektrosan Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Zeze’ye teşekkür Belediye Başkanımız Pekmezci, açılışı yapılan tesisin ülkemize örnek teşkil edeceğini ve genç girişimcilere ilham kaynağı olacağını sözlerine ekledi.