Bayburt Belediyesi

TARIM YERLEŞKESİ İÇİN İSTİŞARELER DEVAM EDİYOR

Geri

TARIM YERLEŞKESİ İÇİN İSTİŞARELER DEVAM EDİYOR

26 Aralık 2015


Belediye Başkanımız Mete Memiş Bayburt Ziraat Odası tarafından organize edilen toplantıya katıldı. Belediye başkan yardımcıları Nesimuttin Selçuk ve Şahin Kızılaslan’nın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Tarım İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ve ziraat odası yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Bayburt’ta yapılacak olan “Tarım Yerleşkesi” konuşuldu.   

İçerisinde canlı hayvan pazarından yem bitkileri pazarına, hayvan barınağından mezbahaneye kadar birçok tesisin yer alacağı tarım yerleşkesinin nerede yapılacağı konusunun konuşulduğu toplantıda Belediye Başkanımız Mete Memiş, önemli açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu:

 

“Bu kompleksin içinde konuşulanların hepsi olacak. Belki konuşulmayan şeylerde olacak. Yerleşkenin yapılacağı bu alanın en azından 100 dönümlük bir alan düşünüyoruz. Bu projenin yapılacağı alan için birkaç alanda yer tespiti gerçekleştirdik. Yarın telafisi mümkün olmayan hatalar yapmamak için bugün bu konuyu enine boyuna istişare etmemiz gerekiyor.

Şunu da açık yüreklilikle ifade edeyim. Bayburt Belediyesi bunu üstlendi ama ben bunu hiç bizim demedim, Bayburt’un dedim. Bu işte Ticaret Odası’nın da, İl Özel İdaresi’nin de destekleri var. Tarım İl Müdürlüğü bu projesinin her yerinde var. Ziraat odamızın da her alanda desteği var. İnşallah burada doğru bir iş yapacağız.

2016 yılında hayata geçirmeyi planladığımız, Bayburt’umuzun uzun yıllar boyunca ihtiyacını karşılayacak olan Tarım Yerleşkesi ile ilgili olarak kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olan hapishane civarındaki arazinin alternatif alanlardan biri olduğunu belirtmek istiyorum. Tarım Yerleşkesi alanının belirlenmesi çalışmasının diğer alternatif alanlarla birlikte Sayın Bakanımız Naci Ağbal, Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlu ve ilgili kurum ve kuruluşlarla istişare edildikten sonra karar verilecektir.

 

 

Belediye Başkanımızın Bu Projeyi Sahiplenmesi Takdire Şayan Bir Durum

Kompleksin Bayburt’un ekonomisine canlılık katacağını belirten Tarım İl Müdürü Karabulut, tarım ve hayvancılığa gösterdiği ilgiden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ederek şunları belirtti:

“Başta sayın başkana çok teşekkür ediyorum. Tarımla ilgili çiftçi ile ilgili durumlar, doğrudan belediye başkanının hedef kitlesi değildir. Bu proje için ortada ayrılmış bir kaynak yokken göreve gelir gelmez sahiplenmesi hakikaten takdire şayan bir durum. Bayburt çiftçisi ve ziraat odası adına teşekkür etmek lazım.  Bu işe biz kendi ölçümüzde çok kafa yorduk. Bu şekilde bir yerleşke Türkiye’de hiçbir yerde yok. Bayburt gibi ekonomisi yüzde 75 ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan bir yerde bu tesisin olması Bayburt ekonomisine büyük katkı sunacak.”

Bu Proje Bayburt İçin Büyük Öneme Sahip

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe de yaptığı konuşmada Bayburt’un tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkat çekerek, yapılacak olan tarım yerleşkesinin Bayburt için büyük öneme sahip olduğunu belirterek Ziraat Odası olarak hazırladıkları tavsiye metnini belediye başkanımıza sundu.