ŞÖLEN PROGRAMLARI KAPSAMINDA BAKSI MÜZESİ ZİYARET EDİLDİ

ŞÖLEN PROGRAMLARI KAPSAMINDA BAKSI MÜZESİ ZİYARET EDİLDİ

23 Temmuz 2024
Türk Dünyası'nın Bilge Atası Dede Korkut adına bu yıl 28.’si düzenlenen Bayburt Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Baksı Müzesi'ne ziyaret gerçekleştirildi.

Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş, beraberindeki Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen misafirler ile Bayburtlular müzede sergilenen eserleri inceleyerek müzenin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'dan bilgi aldılar.
Müzisyen Arifhan Karaoğlu’nun sunduğu ney dinletisi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Ayrıca Bayburt'a 45 km uzaklıkta olan Baksı Müzesi'ne Belediyemiz tarafından ücretsiz toplu ulaşım imkânı da sağlandı.

Programa, Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Akbaş, Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül ve kurum müdürleri katıldı.