Sayın Cumhurbaşkanımızdan Destek Sözü Aldık

Sayın Cumhurbaşkanımızdan Destek Sözü Aldık

13 Kasım 2014

Belediye Başkanımız Mete Memiş, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, 12 Ekim’de Bayburt’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan belediye olarak neleri talep ettiğini ve aldığı sözleri kamuoyuyla paylaştı.

Başkanımız Memiş, şunları kaydetti:

“Bu çalışmaların Belediyemize toplam maliyeti 54 milyon TL civarında. Tabi 20 yıllık bir ödeme planıyla yüzde 6’lık faizle İller Bankası tarafından verildi. Ben şunu açık olarak ifade edeyim; Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde ‘neler talep ettiniz?’ gibi sorular var. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza alt yapıyla ilgili böyle bir problemimiz olduğunu, alt yapı maliyetinin bize 54 milyon TL olduğunu, asfalt çalışmalarının da bütünüyle tamamlanmasıyla 22 milyon TL olduğunu ifade ettiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımız beraberindeki bakanlara ‘Bayburt’la ilgili çalışmalarınızı yapın, bu konuda bu şehre kolaylık sağlayın’ diye talimatını verdi.  Somut olarak bu asfalt çalışmalarını Ulaştırma Bakanlığı Karayolları ile yapılacaktır. Biz bunun sözünü aldık. Bir de SUKAP kapsamında, nüfusu 25 Binden az olan merkezlerde, altyapı çalışmalarında yüzde 50 hibe söz konusudur. Bayburt bu kapsamın dışında olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımız da Bayburt’u SUKAP kapsamına alınması konusunda ilgili bakanlarımıza talimatını verdi. Bizde bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na taşıdık ve olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz.”