Bayburt Belediyesi

Şampiyon Kardeşler Bayburt’ta

Geri

Şampiyon Kardeşler Bayburt’ta

26 Ocak 2015

Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Profesyonel Boks Turnuvası'nın 69 kilo finalinde, Kenyalı Rayton Okwiri'i yenerek, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden Onur Şipal ve yine kendi gibi milli boksör olan ağabeyi Önder Şipal ile Milli Antrenör Seyfullah Dumlupınar turnuvanın ardından Bayburt’a gelerek sevinçlerini hemşehrileriyle paylaştılar.  

Milli sporcularımızı Aydıntepe yol ayrımında Belediye Başkanvekili Muzaffer Çeker, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ve Mhp Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç ile vatandaşlar karşıladı.

4’te 4 Yaparak Şampiyonluğa Ulaştı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan son karşılaşmada ringe çıkan Şipal, final mücadelesinde Kenyalı Okwiri ile karşılaştı. İkinci ayak maçında yendiği rakibine 8 rauntluk final mücadelesinde de üstünlük sağlayan milli boksör, 4 turdan oluşan organizasyonu 4'te 4 yaparak, sıkletinde ilk sırada tamamladı ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.
Onur Şipal, ilk maçında Litvanyalı Eimantas Stanionis'i, ikinci maçında Okwiri'yi üçüncü maçında da Ukraynalı Denys Lazarev'i geçerek finale çıkmıştı.