Bayburt Belediyesi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Bayburt’taydı

Geri

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Bayburt’taydı

15 Kasım 2014

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Ak Parti Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi’ne katılmak ve bir dizi temasta bulunmak üzere şehrimize geldi. Sivas’tan karayolu ile ilimize gelen Bakan Yılmaz’ı Valimiz Yusuf Odabaş, Milletvekilimiz Bünyamin Özbek, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Garnizon Komutanı P.Kur. Alb. M.Nail Yiğit, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri karşıladı.

Karşılamanın ardından Bayburt Üniversitesi konukevine geçen Bakan İsmet Yılmaz, bir müddet dinlenerek burada Bayburt protokolüyle sohbet etti. Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ın da yer aldığı sohbette Belediye Başkanımız Mete Memiş, şehrimizde devam eden altyapı çalışmaları hakkında Bakan Yılmaz’a bilgi verdi.

Belediye Başkanımız konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Medeniyet tasavvuru altında modern bir şehir oluşturmak istiyoruz ama altyapı çalışması ve akabinde yapılacak olan yol ve kaldırım çalışmalarının maliyeti olan 70 milyon TL’yi İller Bankası’na borçlanıyoruz.   Belediyemizin kendi bütçesiyle bu borcu ödemesi mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu durumu arz ettik. Gerekli çalışmaların yapılması için ilgili bakanlara talimat verdi. Bu şehir bu ülkeye yakışan bir şehir olmalıdır. Bayburt’un devletimize maliyeti yoktur. Anarşi yok, terör yok. Bayburt’ta devletine zarar veren hiçbir terör olayı yaşanmamıştır. Devletimiz bizim talep ettiğimiz kaynaktan daha çok bazı bölgelerde yaşanan olaylardan dolayı zarar tanzimi yapmaktadır. Bu şehir hep devletinin yanında olmuş hiçbir zaman karşısında olmamıştır. Onun için şehrimiz pozitif ayrımcılığa tabi tutulmalıdır.”

Milli Savunma Bakan’ı İsmet Yılmaz’da kısa bir değerlendirmede bulunarak, şunları söyledi:

‘’Evvela bu şehrin alt yapısının tamamlanması gerekiyor. İller Bankası ise gerekirse bu borçlanmayı 100 ile 200 taksite bölebilir. Bayburt gibi küçük şehirler kaynak oluşturmada sıkıntı çekebilirler. Büyük şehirler gibi çok kolay kaynak bulma imkânı yoktur. Onun için bu gibi çalışmaların desteklenmesi gerekmektedir. Terörden zarar gören yerleri devlet tazmin ediyor. Mesela Akparti Belediyesi olduğu için Patnos Belediyesi’ni yaktılar. Devlet bütün o zararı karşılayacak.”

Bakan Yılmaz daha sonra Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti 5. Merkez İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurulu'na katıldı.