Bayburt Belediyesi

Maliye Bakanı Ağbal’dan Basın Açıklaması

Geri

Maliye Bakanı Ağbal’dan Basın Açıklaması

7 Haziran 2018

Bir dizi ziyarette bulunmak, Toplu Açılış ve Temel Atma Törenine katılmak  üzere Bayburt’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, ayağının tozuyla Bayburt Belediyesi’nin Bayburt’taki otopark sorununa çözüm üretmek adına hayata geçirdiği otopark projelerinden olan Kent Meydanı ve Kapalı Otopark projesinde incelemelerde bulundu.

Çalışmalarının bitmek üzere olduğu ve son rötuşların yapılarak kısa sürede hizmete sunulacak olan 150 araç kapasiteli kapalı otoparkta bir müddet daha incelemelerde bulunan Bakan Ağbal, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mete Memiş’ten bilgi aldı.

Daha sonra Bayburt Valiliği’ne geçen Maliye Bakanı burada basın mensuplarına Bayburt’ta yapılan yatırımlar, 24 Haziran seçimleri ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Bayburt’un Her Bir Tarafı Adeta Şantiye

Bir günlük çalışma ziyareti ve Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni için Bayburt’a geldiğini ifade eden Bakan Ağbal, “Hepinizin bildiği gibi Bayburt’un her bir tarafı adeta şantiye. Eğitim alanında, sağlık alanında, sulama alanında, karayolu alanında, aklınıza gelirse bütün bakanlıkların Bayburt’ta yürüyen planları var, projeleri var ve inşaatları var” dedi.

 

Büyük Bir Göletin Temelini Atacağız

Bu projelerin en hızlı bir şekilde tamamlanması için yoğun gayret sarf ettiklerini kaydeden Bakan Naci Ağbal, “Bu noktada özellikle DSİ Genel Müdürlüğü’nün Bayburt’ta sulamaya değer katacak önemli projelerinin temel atma törenini yapacağız. Burada Konursu’ya vurgu yapmak istiyorum. Burada ilk göreve başladığımda Konursu’da içme suyu problemi vardı. Vatandaşlarımız bu problemi bize aktardığında bunu çözme konusunda kendilerine söz vermiştik. Bugün bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece Konursu değil, diğer köylerimizi de içine alan büyük bir göletin temelini atacağız” diye konuştu.

 

Yaparsa AK Parti Yapar

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde tamamlanan yatırımların hizmete açılması ve yeni projelerin temel atma töreni düzenleneceğini ve bu törene bütün Bayburtluları davet eden Naci Ağbal, basın açıklamasına şöyle devam etti:

“Yine birçok tamamlanan projeler var, sağlık projeleri var, eğitim projeleri var, diğer bakanlıkların tamamlanan projeleri var. Bu projelerin her birisiyle ilgili bugün Kültür Merkezi’nde bir tören düzenleyeceğiz, bu törende de bütün yatırımlarımızla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz.

AK Parti olarak 16 yıldır ülkemizin hizmetindeyiz, 16 yıldır Bayburt’umuzun hizmetindeyiz. Artık diyoruz ya; “Yaparsa AK Parti Yapar.” Hizmet yolculuğunda inşallah AK Parti olarak milletimize her alanda güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz.”

 

Maaşlar 13 Haziran'da Ödenecek 

“Bugün sizlerle paylaşmam gereken diğer bir konu da biliyorsunuz kamu görevlileri her ayın 15’inde maaşlarını alıyorlar. Ramazan Bayramı’nın Haziranın 15’ine denk gelmesi nedeniyle bütün bakanlıklara bir genelge gönderdim. Dolayısıyla bütün kamu görevlilerimiz, memurlarımız, sözleşmeli personelimiz, işçi ve diğer statülerde çalışan bütün personelimiz ister bakanlıklarda çalışsınlar, ister belediyelerde, ister il özel idarelerinde, bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran'da hesaplarına yatacak. Dolayısıyla bayrama girmeden, mübarek Ramazan Bayramı'na girmeden bütün kamu görevlilerimiz de maaşlarını, aylıklarını almış olacak. Bu konuda bakan olarak bugün gerekli talimatı verdim, bakanlık olarak da konuyu takip ediyoruz. Böylelikle bayram girmeden önce de nasıl emeklilerimizin aylıklarını ödediysek, nasıl emeklilerimize Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemişsek şimdi de kamu görevlilerimizin, kamu çalışanlarımızın aylıklarını bayram girmeden önce ödemiş oluyoruz. Yaklaşık 3 milyon 700 bin kamu çalışanı bu şekilde bayram girmeden önce maaşlarını almış olacaklar.”

 

Bizim Bayburt’a Sözümüz Var

“Milletvekili adayımız Fetani Battal, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve bizler yeni dönemde Bayburt’a daha fazla hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız. Gece gündüz durmadan çalışacağız. Yaptığımız işleri denetleyeceğiz. Her zaman söylediğim gibi Bayburt her şeyin en iyisine layık. Bayburt yeni dönemde daha fazla hizmet alamaya devam edeceğinin sözünü veriyoruz. Bayburt’ta yürüyen bütün projelerin takipçisiyim, takip etmeye de devam edeceğim. Arkadaşlarımız da aynı şekilde bu projeleri takip etmeye devam edecek. Ayrıca Bayburt’ta yeni dönemde hem belediyemizin hem il özel idaremizin hem de hükümet olarak bizlerin yeni projeleri olacak. Zamanı geldiğinde bunları da ayrıca açıklayacağız. İstiyoruz ki Bayburt büyüsün, gelişsin, kalkınsın. Bayburt’ta yaşayan vatandaşlarımız bütün kamu hizmetlerine en kolay şekilde erişsin. Bizim Bayburt’a sözümüz var; sözümüzü bugüne kadar tuttuk, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz.”

 

Bayburt Yine Birincilik Bayrağını Göğüsleyecek

“24 Haziran seçimleri Türkiye için tarihi öneme sahip bir seçim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk seçimi. Türkiye’yi büyütecek, kalkındıracak sistem değişikliğine gidiyoruz. Türkiye’de icranın kuvvetini artıracak ve aynı zamanda da yasamayı da gerçek fonksiyonuna döndürecek yeni bir dönemin ilk seçimi. Bu açıdan Bayburtlu hemşehrilerime çağrıda bulunuyorum, 24 Haziran seçimlerinde de inşallah Bayburt seçim maratonunun sonunda birincilik bayrağını göğüsleyecek. Hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde hem milletvekilliği seçiminde inşallah bir defa daha iftihar edeceğimiz bir netice ile seçimi sonlandırmış olacağız.”

 

Fırsat Buldukça Bayburt’a Geliyorum

“Türkiye genelindeki bütün çalışmalarımızın yanında fırsat bulduğum her an Bayburt’a geliyoruz. Arkadaşlarla sürekli irtibat halindeyiz. Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, Meclis Başkanımız, AK Parti İl Teşkilatımız çalmadık kapı bırakmayacaklar. Vatandaşlarımızla kurduğumuz bir gönül köprüsü var; bunu inşallah daha da güçlendireceğiz.”

 

Huzur İçerisinde Bir Ramazanı İdrak Ediyoruz

“Vatandaşlarımızın şimdiden yaklaşan Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Rabbim huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde bir Ramazan Bayramı nasip etsin. Ülke olarak çok önemli dönemlerden geçiyoruz. Allah’a çok şükürler olsun, bugün ülkemizin içinde de etrafında da bu ülkeye, bu millete kast eden bütün alçaklara kahraman ordumuz, kahraman güvenlik güçlerimiz gerekli her türlü dersi de verdi, inlerine kadar girdi ve bugün hep beraber huzur içerisinde bir ramazanı idrak ediyoruz. Özellikle içeride PKK terör örgütü tarafından oluşturulmak istenen ne varsa kahraman ordumuz, kahraman güvenlik güçlerimiz bunlara karşı savunma değil, aktif bir şekilde bunlarla mücadele ediyor. İftiharla görüyoruz ki bugün ülke sathında güvenlik bakımından Türkiye olağanüstü bir şekilde güvenliği sağlamış bir görünüme sahip. Burada görev alan bütün askerlerimize, polislerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte PKK terör örgütü farklı farklı kanallarla birtakım olaylar yapmak istese de güvenlik güçlerimizin bunlara fırsat vermediğini de biliyoruz.”

 

24 Haziran Seçimlerinde Milletimiz İlk Tokadı Vuracak

“Bu seçim önemli; bu seçimde PKK terör örgütünü arkasına alıp da bu terör örgütü üzerinden siyaset yapmak isteyenlere milletimiz asla fırsat vermeyecek. Bunlarla aynı safta olan, bunları masum göstermeye çalışan, bunları farklı göstermeye çalışan ve bunlarla görüntü veren, bunları ziyaret eden, bunlarla beraber hareket eden, bunlarla bir olup milli ve yerli duruş sahibi olan siyasete karşı bir tavır geliştirenlere de 24 Haziran seçimlerinde milletimiz ilk tokadı vuracak. Çünkü hiçbir zaman için terörle yan yana gelen, teröre göz yuman, terörle kol kola gezen, terörle Ankara'dan İstanbul'a kadar yol yürüyenlere millet destek olmadı, ziyaret edenlere hiç destek olmaz. Bu açıdan Bayburt'ta da hemşehrilerimizi bu minvalde kenetlenmeye davet ediyorum. Bugün milli ve yerli duruşu ile Cumhur ittifakı 2023'e, 2053'e, 2071'e giden bu tarihi süreçte önemli bir misyon üstlendi.”

 

Güçlü Meclis, Güçlü Cumhurbaşkanı, Güçlü Türkiye

“Bayburt'ta Cumhur İttifakı'na karşı vatandaşın muhabbeti olduğunu zaten biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyona, en son 16 Nisan referandumunda gördük, en fazla Bayburt destek çıktı. Bayburt bu seçimde de aynı tercihini yapacak. Tabi burada yürütme organı kadar yasama organı da bir o kadar önemli. Yasama organında da AK Parti olarak güçlü bir şekilde yeni dönemde milletimize hizmet etmek istiyoruz. Onun için temel sloganımız güçlü Meclis, güçlü Cumhurbaşkanı, güçlü Türkiye.”