Bayburt Belediyesi

Maliye Bakanı Ağbal, Belediyemizi Ziyaret Etti

Geri

Maliye Bakanı Ağbal, Belediyemizi Ziyaret Etti

22 Aralık 2015

 

 

Bir dizi ziyaret bulunmak üzere Bayburt’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal programı çerçevesinde belediyemizi ziyaret etti. Başkanımız Mete Memiş ile makamında görüşen Bakan Ağbal belediyemizin tamamlanan ve devam eden çalışmaları ile hayata geçirilmesi planlanan projeleri hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanımız Mete Memiş bir Bayburt milletvekili Maliye Bakanı olarak görmekten onur duyduklarını belirterek şunları ifade etti: 

Size Bu Görevi Layık Gören Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza da Şükranlarımızı Sunuyoruz 

‘’Bayburt halkı olarak şehrimize bu onuru yaşattığınız için teşekkür ediyoruz. Bu hususu şöyle belirtmiştik. Bayburt siyasi tarihinin en önemli seçimini yaşayacak. 1 Kasım Türk siyasi tarihi içinde çok önemli bir seçimdi. Bayburt Milletvekili Maliye Bakanı oldu. Bu anlamda şahsınıza şehrim adına teşekkür ediyorum. Size bu görevi layık gören Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımızı arz ediyoruz.’’

 

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Başkanımız Memiş’ten belediye çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra Bayburt’u ve hemşehrilerini özlediğini belirterek şöyle konuştu: 

Bayburt’a Mutlaka Vakit Ayırmam Gerekiyordu 

Bakan olarak Bayburt’u ikinci defa ziyaret edişim. Bu yoğun çalışma programı içerisinde Bayburt’a mutlaka vakit ayırmam gerekiyor idi. Aslında geçen hafta gelmeyi planladık ama son anda çıkan bir toplantı dolayısıyla bu haftaya ertelemek zorunda kaldık. Bu gün inşallah Belediyemizle başladık daha valiliğimizi ziyaret edeceğiz ardından saat kulesi civarında esnafımızla bir araya geleceğiz. Bende kendilerini özledim. Daha sonrada Aydıntepe ve Demirözü ilçelerimize ziyarette bulunacağız akşamda müdürlerimizden brifinglerimizi alacağız. Dolayısıyla dolu dolu bir gün olacak. Rabbim inşallah bu dönemde hem Bayburt’ta hem de ülkemize güzel hizmetler yapmayı nasip eder. 

Çalışmalarımız Yoğun Bir Tempoyla Devam Ediyor 

Global sıkıntılar ve jeopolitik sıkıntıların hakikaten öne çıktığı bir dönemde hükümet olarak hem iç politikada hem de dış politikada inşallah güzel şeylere imza atarız. Tabi benim bulunduğum görev itibariyle şu anda önümüzdeki en önemli konu, orta vadeli programın ve ardından da 2016 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu'nun çıkarılması hususu var. Bu konuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

2016 yılının Bayburt ve Türkiye için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Ağbal şöyle devam etti. 

Her Bir Vaadi Takvime Bağladık 

Hepiniz biliyorsunuz hükümet programımızın ardından biz 1 yıllık eylem planı hazırladık. 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık periyotta yapacağımız her bir reformu her bir vaadi takvime bağladık. Maliye Bakanlığı olarak da bu konuların her bakımdan içinde olan bir bakanlığız. O konularla ilgili de yoğun çalışmalarımız var. Özellikle ekonomimizin yapısal dönüşümünü sağlayacak reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerekli, yasal değişikliklerin yapılması hayati önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde inşallah bu konudaki hazırlıklarımızı tamamlayıp, gerekli yasal değişiklikleri yapmak üzere yasaları parlamentoya sevk edeceğiz."

Konuşmasının ardından Bakan Ağbal'a, Belediye Başkanımız Mete Memiş tarafından ziyaretinin anısına Bayburt kültüründe önemli bir yeri olan ehramdan hazırlanmış örtü hediye edildi.