Bayburt Belediyesi

Maliye Bakanı Ağbal, Belediye Çalışmalarından Yine Övgüyle Bahsetti

Geri

Maliye Bakanı Ağbal, Belediye Çalışmalarından Yine Övgüyle Bahsetti

9 Mart 2018

Bir dizi inceleme ve ziyaretler için Bayburt’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı basın açıklamasında Bayburt Belediyesinin çalışmalarından yine övgüyle bahsetti.

Bayburt’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Maliye Bakanı Ağbal, il genelinde yapılan yatırımları değerlendirdiği toplantıda, Bayburt Belediyesinin tamamladığı, devam ettiği ve hayata geçireceği projeleri de anlattı.

 

Bayburt Belediyesi Çok Güzel Faaliyetler Yapıyor

Belediyenin çalışmalarından yine övgüyle bahseden Maliye Bakanı Ağbal, “Bayburt Belediyesi çok güzel faaliyetler yapıyor. Bayburt Belediyesinin çalışmalarına çok önem veriyorum, çok güzel projeler yürütüyor. Vatandaşlarımızın hizmetlerden yararlanması noktasında tam bir anlayış birlikteliği içerisinde bu projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

  

Bu proje Bayburt’a Son Derece Önemli Bir Değer Kattı

Tamamlanan altyapı çalışmaları ve beraberinde gelen üstyapı çalışmalarını değerlendiren Maliye Bakanı, “2015 yılında hep derdik bu alt yapı ne zaman bitecek diye. Ama çok şükür tozdan topraktan kurtulduk ama üst yapıyı yapma zamanı diyerek Bayburt Belediyemiz şehrin üst yapısını değiştirmek için çok önemli bir proje başlattı. 1. Etap yol ve kaldırım çalışmalarını bitirdik. Yollar ve kaldırımlar o kadar güzel oldu ki, şimdi işyerlerin cephelerine bakıyoruz. Şimdi diyoruz ki, dükkânların cepheleri de güzel olsun. Bu sene de 2. Etap yol ve kaldırım çalışmalarına başlıyoruz. Bayburt’un içindeki yol ve kaldırımlar, büyük şehirlerde görmeye alıştığımız yollar ve kaldırımlar gibi olacak. Ben burada Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Müteahhit firmaya çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel ve kaliteli bir işçilik çıkarttılar. Bu proje Bayburt’a son derece önemli bir değer kattı.” diye konuştu.

 

Şehrin Silueti Değişti

Konuşmasında Cumhuriyet Caddesi’nin bir bölümünde ve Saat Kule Meydanı’nda gerçekleşen değişimden bahseden Ağbal, “Şehrin silueti değişti. Kent merkezindeki caddelerin görünümleri değişti. Bayburtlu hemşehrilerimiz bu caddelerimizin gece görüntülerini sosyal medya üzerinde yaygın bir şekilde paylaşıyorlar. Bu da bizi gururlandırıyor. Cumhuriyet Caddesi’ndeki değişim devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

Tamamlanan ve Devam Eden Projeler

Bayburt Belediyesinin tamamlayarak hizmete sunduğu ve devam ettirdiği birçok projesini değerlendiren Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

“Kaleardı Parkı’nı bitirdik. İlk geldiğimde Şehir Parkı içerisinde 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın çalışmalarına başlamıştık. Bu parkımız da vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Kadızade Mahallesi’nde otopark projesi tamamlandı ve şuanda faaliyette.

Valiliğin arkasındaki Kent Meydanı ve kapalı otopark projesi Bayburt için önemli bir kazanım. Alttaki otopark çalışması tamamlandı. Bu sene üstteki Kent Meydanı projesini tamamlayarak hizmete sunacağız.

 Belediyemizin başlattığı Tarım Yerleşkesi projesi var. Bu projede çok hızlı bir şekilde devam ediyor.

Atık Su Arıtma Tesisi faaliyette.

Birçok yerde Semt Sahaları projelerimiz devam ediyor.

Isıtmalı duraklar yapıyoruz.

İlk seçim zamanımızda Bayburt’a bir Aile Yaşam Merkezi kazandıracağımızı demiştik. Hanım kardeşlerimiz gün içerisinde burada sosyal aktiviteler yapacaklar. Ben görüyorum ki, bugün Bayburt’ta hanım kardeşlerimiz Aile Yaşam Merkezi’ni yaygın bir şekilde kullanıyorlar.

Belediyemizin araç parkuru çok önemli; genç bir araç parkına sahip belediyemiz var.

Bayburt’un her tarafının yeşil olması noktasında güzel şeyler yapıyoruz.”

 

2018 Yılı Projeleri

2018 yılında hayata geçecek olan projelere de değinen Maliye Bakanı Ağbal, “2018 yılı içerisinde Velişaban Mahallesi’nde yeni bir park projesine başlayacağız. Yine Kapalı Halk Pazarı projesine başlayıp 2018 yılı içerisinde bitireceğiz. Sokak Sağlıklaştırması projelerimizi hayata geçireceğiz. Yıldız Garajı restorasyon projemize başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

TOKİ, Kentsel Dönüşüm İçin Sahaya İndi

Eski sanayi bölgesine yapılacak olan kentsel dönüşüm konusunda da açıklama yapan Bakan Ağbal, burada TOKİ’nin vatandaşın memnuniyeti konusunda hassasiyet gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu konuyla ilgili TOKİ başkanımızla en az 3 -4 defa toplantı yaptık. Bu projeyle ilgili olarak da şunu söylemek lazım. TOKİ bu projeye girişirken inanın bu projenin Bayburt’a değer katması adına bu projeye başladı. Yani burada TOKİ fedakârlıkta bulunacağı bir projeye girdi.  Ve burada TOKİ başkanımızın Bayburtlu hemşehrilerimizin hassasiyeti konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Bu projenin bir an önce hayata geçmesi de Bayburt kent merkezi bakımından son derece önemli.

Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bütün bu çalışmalar sırasında TOKİ bu bölgedeki taşınmazların değerlerinin ne olacağına ilişkin piyasa araştırmalarını yaptı. Şuanda benim gördüğüm şu; TOKİ bu projeyi yapıyor ama gideri gelirinden daha fazla olacak. Bayburt’a net olarak katkı yapan bir proje var. Ve bunu yaparken de oradaki vatandaşlarımızın hakkaniyetine uygun olan piyasada alım satım neyse ona uygulanan bir fiyat veriyor.

Burada bende hemşehrilerimizden özellikle rica ediyorum. Bu proje sadece orada oturanların projesi değil, Bayburt’un projesi. Ben bakan olarak kararlıyım. Bayburtlu hemşehrilerimiz bu projeyi bekliyor. Burada oturan bütün hemşehrilerimin de Bayburt’un hayali olan, yıllardır konuştuğu ama bir türlü olmayan bu projenin hayata geçirilmesi noktasında anlayış göstermesini bekliyorum. Bunu da yapacaklarına inanıyorum. Bu projede durmak yok yola devam, başlayacak ve bitecek.”

 

Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatı Olsun

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konuşmasında son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Bayburtlu hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlara ne kadar hizmet yapsak azdır. Hizmet yapmak da boynumuzun borcudur. Gece gündüz Bakan olarak ben, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, İl Genel Başkanımız, parti teşkilatımız ve bürokrasisiyle beraber Bayburt’umuzun hizmetindeyiz. Daha yapacak çok işimiz var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olsun.

Bayburt diyip geçmeyin; Referandumda Türkiye birincisi olmuş bir Bayburt. 15 Temmuz hain darbe girişimiyle birlikte sokaklara ilk çıkmış bir Bayburt. Her zaman yerli ve milli duruşuyla kendini ortaya koyan bir Bayburt. Milli ve manevi değerlerine bağlı, özverili, kadirşinas, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ideale her zaman sahip çıkan bir Bayburt.”