Bayburt Belediyesi

Maliye Bakanı Ağbal Bayburt’ta Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Geri

Maliye Bakanı Ağbal Bayburt’ta Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

4 Kasım 2016

Bayburt Üniversitesi’nin 2016-2017 Akademik Yılı açılışı Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Bayburt Üniversitesi’nin tanıtım filmi gösterimiyle devam etti. Film gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Programın bu bölümünde kürsüye çıkan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Üniversite ve üniversite öğrencilerinin Bayburt için oldukça önemli olduğuna ifade etti. Sözlerine Yunus Emre’nin İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır dizeleriyle başlayan Başkan Memiş şöyle devam etti:                     

“Biraz önce dizelerinden örnek verdiğimiz Türk dünyasının en önemli düşünür ve mutasavvıflarından Yunus Emre yüz yıllar öncesinden eğitim ve ilim tahsilinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve amacın ne olması gerektiği noktasında çok güzel ve özlü cümleler sarf etmiştir. İnşallah sizlerde bu amaç doğrultusunda ilim tahsilinizi tamamlarsınız.”

Çağdaş Bir Toplum Olmanın En Önemli Unsuru Bilgidir

“Günümüzde ekonomik yaşamı, sosyal ve kültürel değerleri biçimlendiren en önemli kavram, doğru ve güvenilir bilgidir. Çağdaş toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve girişimci anlayışı üniversitelerimizden öğreneceğimiz bilgiyle sağlamamız mümkündür.”

Üniversiteler Bulundukları Şehirlerin Önünü Açmalı

“Bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu günümüzde üniversitelerin görevi özellikle bulundukları şehirlerde bilgiye ulaşmayı en doğru şekilde ve en kısa sürede ulaşılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda üniversitelerimiz şehirlerimizi doğru tanzim etme noktasında bizlere yardımcı olmalı, bizlere fikir vermeli, bizlerle ortak çalışma içerisinde olarak bizim önümüzü açmalıdır bu anlamda diyoruz ki bir şehir, bir medeniyet belki yer altı ve yer üstü zenginliklerini kullanmada başarılı olamayabilir. Doğru ve amacına uygun şekilde kullanmamış olabilir. Eğer bir medeniyet insan kaynaklarını doğru ve verimli kullanmazsa kalkınmasından söz etmek mümkün olmasa gerek.”

Şehrimizde Yaşayanların Memnuniyeti Önceliğimizdir

“Bu amaçla siz değerli öğrencilerimizin ve muhterem hocalarımızın üniversitemizde çalışan diğer akademik ve idari personelin şehrimizde en iyi şekilde yaşamaları, şehrimizden memnun olmaları bizim belediyecilik anlayışımızın en temel özelliklerinden biridir. Bayburt Belediyesi olarak sizlerin bu şehirden memnun olması, bu şehirden memnun ayrılmanız bizi mutlu edecektir.”

Bayburt Kadim Bir Medeniyete Sahiptir

“Bunun için ben diyorum ki bu şehirde yaşayan bütün öğrencilerimiz bu şehrin emanetleridir. Bize düşen emanete doğru sahip çıkmak ve korumaktır. Bu şehirde en güvenilir şekilde yaşayabilmeniz için vaktinizi en iyi şekilde geçirebilmeniz için bize ne düşüyorsa onları yapmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki Bayburt Üniversitesi'nin değerli öğrencileri Türkiye'nin en şanslı üniversite öğrencileridir. Küçük bir şehirde tahsil yapıyor olmanız sizin için önemsiz görünmesin. Belki şehrimiz nicel olarak küçük ama bu şehirde öğrenim görmeniz nitel olarak kadim bir medeniyete sahip bu şehirde elde ettiğiniz bilgi, kültür ve beceriyi başka yerlere aktarmanız açsından çok çok önemlidir.”

Sizler Şehrimizin Gönül Elçilerisiniz

“Ben Bayburt Belediye Başkanı olarak değerli öğrencilerimizi Bayburt'un gönül elçileri olarak görüyorum. Bu amaçla da Bayburt için sizler adına ne yapılabilirse onu yapmak için çalışıyoruz. Gittiğiniz şehirlerde Bayburt'umuzla ilgili hatıralarınızı paylaşmanız bizleri son derece mutlu edecektir.  Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siz değerli öğrencilerimize üniversitemizin akademik ve idari personeline güzel bir şehirde yaşama imkânı sağlatan başta Bayburt'umuzu çok çok önemseyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bayburt sevdalısı olan Başbakanımıza, bu hizmetleri yapmamızı kısa sürede sağlayan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Maliye Bakanımıza şehrim ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. Ve sayın milletvekilime bu şehrin sizler için daha anlamlı hale gelmesi noktasındaki çaba, yardım ve gayretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Protokol konuşmaları çerçevesinde söz alarak Bayburt Üniversitesi’nin çok eski bir üniversite olmadığını dile getiren Milletvekili Şahap Kavcıoğlu da, “Bizim buradaki en önemli amacımız üniversitemizi kısa sürede şehirle bütünleştirerek bir kültür şehri yanında bir kültür ve tarih üniversitesi haline getirmek.” ifadesini kullandı.

Açılış töreninde son olarak kürsüye çıkan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Bayburt Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar önemli ilerlemeler kaydettiğinin altını çizerek üniversitenin Bayburt açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Eğer Bayburt kadim bir kültür şehriyse, bin yıldır bu topraklarda bulunduğumuzun tescili ise Bayburt Üniversitesi’nin de buna uygun olarak kendisini büyütmesi ve geliştirmesi lazım” dedi.

 Üniversitemizi Büyütmeye Devam Edeceğiz

Bakan Ağbal, 2019 yılına kadar Bayburt Üniversitesi’ne gelmesi hedeflenen öğrenci sayısının 15 bin olduğunu aktararak, “Üniversitenin Aydıntepe ve Demirözü’ne gitmesi çok önemliydi. Bu konuda da güzel adımlar attık. İnşallah oradaki birimlerimizi de önümüzdeki yıllarda büyüteceğiz. Bir taraftan öğrenci sayımızı artırırken diğer taraftan eğitim kalitesini artıracağız.” diye konuştu.

 

Tören sonunda Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milletvekili Şahap Kavcıoğlu’na katılımları dolayısıyla hat yazılı tablo hediye edildi. Bakan Ağbal kendisine hediye edilen tabloyu kapasite artırımı yapılacak üniversite kütüphanesine hediye etti.