Bayburt Belediyesi

La fontaine Bayburtlu Çocuklarla Buluştu

Geri

La fontaine Bayburtlu Çocuklarla Buluştu

23 Kasım 2014

Belediyemizin ev sahipliğinde Bayburt’a gelen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Şair Zihni Kültür Merkezi’nde, Bayburtlu miniklerle buluştu. Belediye Başkanımız Mete Memiş de bu mutlu günlerinde çocukların yanındaydı. Başkanımız Memiş oyundan önce yaptığı kısa konuşmada, çocuklara hoş geldiniz diyerek bu tür etkinlikleri daha sık yapmaya çalışacaklarını belirtti.

Sahnelere ilk kez 2008 yılında "Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu" ile merhaba diyen ve bugüne kadar yaklaşık 94 bin çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun Eylül 2014 – Haziran 2015 sezonu turnesinin beşinci durağı da Bayburt oldu. Bülent Erdaş yönetimindeki Bayburt Belediyesi Grup Sini tiyatro ekibinin işbirliği ile hafta sonu Bayburt’a gelen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "La Fontaine Orman Mahkemesinde" adlı oyunla Bayburtlu minikleri gönüllerince eğlendirdi.

Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı oyun, 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlandı.