Bayburt Belediyesi

Kurtuluşun 102. Yılı İstanbul’da Coşkuyla Kutlandı

Geri

Kurtuluşun 102. Yılı İstanbul’da Coşkuyla Kutlandı

22 Şubat 2020

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıldönümü dolayısıyla İstanbul’da organize edilen geceye katıldı.

İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda yapılan programa Bayburtlu hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdiler.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin organize ettiği 102. yıl kurtuluş etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Sunuculuğunu Mehmet Öksüzer’in yaptığı program, Bayburt Bar Ekibi’nin gösterisiyle başladı. Bayburtlu sanatçılarımız Serkan, Sezai, Sehlan ve Muhsin Bayburtlu’nun seslendirdiği Bayburt türküleri katılımcıları coşturdu. Bayburt türkülerini seslendiren Bayburt Türkü Korosu da çok ilgi gördü.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, “Dün Bayburt’ta Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102.Yıldönümünü kutladık. Geçmişi yad ettik, acıları paylaştık. 16 Temmuz 1916’da Bayburt Ruslar tarafından işgal edilmiş 1 Yıl 7 ay 5 gün boyunca bir esaret dönemi geçirmiş, çekilmesinden sonrada Ayaklanan Ermeniler tarafından her türlü işkenceye maruz kalmıştır” dedi.

Programın organizasyonunda emeği geçen sponsorlara plaket takdimi ile devam eden gece, 1963 yılında Polonya’da Dünya Şampiyonu olan Bar Ekibi’nin gösterilerinin ardından konuk sanatçı Sevcan Orhan’ın güzel türküleriyle son buldu.

Geceye; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Celal Adan, Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epcim, Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, Bayburt Milletvekili Sayın Fetani Battal, İstanbul Milletvekili Sayın Gökhan Zeybek, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, Bayburt Ak Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat, siyasi parti temsilcileri, Stk başkanları ve çok sayıda hemşehrimiz katılım sağladı.