Bayburt Belediyesi

Kent Konseyinde Yeni Dönem

Geri

Kent Konseyinde Yeni Dönem

12 Aralık 2015


 

Bayburt Kent Konseyi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Konsey başkanlığı ve yürütme kurulunun seçiminin de yapıldığı toplantı Belediyemiz Meclis Toplantı salonunda gerçekleşti.  Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk,  il genel ve belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplu örgütü temsilcileri katıldı.

 

 

 

Gündemin görüşülmesine geçilmeden önce bir selamlama konuşması yapan Başkan Yardımcısı Selçuk şunları ifade etti:

“Bugün burada şehrimiz adına çok önemli bir toplantıyı gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Düşlediğimiz bir Bayburt’u hayata geçirebilmek için kent konseyi genel kurulundayız.

Konseyin Çalışmaları Şehrimize Önemli Katkılar Yapacak

“Seçilen başkan ve yürütme kurulunun yapacağı çalışmaları oluşturacağı çalışma gruplarının şehrimize önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Bir hususu hatırlatarak sözlerime devam etmek istiyorum. Belediye başkanımız Mete Memiş, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu beyefendinin daveti üzerine Ankara’ya gitmek zorunda kaldı. Çok istemelerine rağmen bu toplantıya katılamadıklarından dolayı şehrimiz adına hayırlı olması dileklerini sizlere iletmemi istedi. “

Kent Konseyi Demokratik Bir Yapıdır

“Muhterem hazirun kent konseyi yerel yönetimi kamu kurumu niteliğindeki destek kuruluşlarının ve sivil toplumu ortaklık anlayışı içerisinde buluşturduğu şehrin kalkınma önceliklerinin sorunlarının kalkınma İlkeleri temelinde tartışıldığı fikir üretildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas alındığı demokratik bir yapılanmadır. Bu demokratik yapılanma çalışma gruplarını oluşturarak kentimizin öncelikli sorunlarını ele alıp katılımcılığı ve şehre aidiyet bilincini geliştirerek çözüm yolarını belediye meclisimize tavsiyede bulunuyorlar. “

Buradaki Herkesin Ortak Bir Paydası Var

“Kent konseyi paydaşları bir araya getirmesi yönüyle önemli bir rol üstlenmektedir. Burada bulunan çok kıymetli üyelerimizin hepsi aynı fikri aynı düşünceyi benimsemek zorunda değildir. Her insanın kendine ait düşünceleri vardır. Ama inanıyorum ki buradaki herkesin ortak bir paydası vardır. Oda Bayburt’tur Bayburt’un geleceğidir. Ve burada Bayburt için çok söz söylemek isteyecek projesi olan arkadaşlarımız var. Bu genel kurul toplantısından sonra çalışma gruplarının yapacağı çalışmaların Bayburt’umuza hayırlar getireceğine inanıyor öyle temenni ediyorum. Ben şimdiden seçilecek olan yönetimin yürütme kurulunun ve çalışma gruplarının Bayburtsumuz için çok zengin fikirler üreteceğine ortak aklı çalıştırıp Bayburt’un geleceğine çok güzel fikirler sunacağı kanaati taşıyorum. Ben herkese şimdiden çalışmalarından dolayı genel kurula katıldıklarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.”

 

 

Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk’un konuşmasından sonra gündemin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesi olarak divan kurulu oluşturuldu. Divan kurulu başkanı seçilen Arif Kalekahyası yeni kent konseyinin Bayburt için bir fırsat olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi: 

“Açıkçası ihmalkârlık ettik kent konseyi ekibini yürütemedik. Ama sağ olsunlar bugün bu fırsat elimize geçti. İşin ehemmiyeti ve önemi hakikaten işin içine girdiğimiz zaman daha bir ciddiyetle anlaşılıyor ki konsey çok gerekli bir bu kuruluş. Neticede hepimizin amacı Bayburt’a hizmet etmek. Kent konseyleri bulundukları şehirde şehrin bir adım daha ileriye gitmesine yardımcı olması için fedakârlıkla özveriyle çalışmak şeklinde oluşuyor.”

Bayburt İçin Elimizi Taşın Altına Koyacağız

“ Bizde inşallah Bayburt’umuza kent konseyi çerisinde gerekli hizmetleri sunma için her şeyimizle bu işin altına gireceğiz. Sadece elimizi taşın altına koymayacağız biz hep her zaman Bayburt’u geri kalmışlığı mağdur olduğu imkânlarınolmadığından hepşikâyetçi oluyorduk. Ama bugün Allaha şükürler olsun imkânlar fevkalade yerinde özellikle siyasi bir şey değil bu iki tane milletvekili seçtik yeni gönderdik, bir tanesi maliye bakanı oldu diğer arkadaşımızda inşallah daha değerli görevlerle hükümette görev alacaktır.”

İmkânları Kullanmak Zorundayız

“Bu Bayburt için bir şanstır bunu biz kent konseyi olarak uzatmadan sağa sola bakmadan direk olarak kullanmak zorundayız. Burada sayın vekilimizle sayın bakanımızla istişare içerisinde kim olacaksa ona yeni seçilecek yönetimde görevlendirme yaparız. Biz muhtarlar olarak belediyenin de, milletvekillerimizin de, kent konseyimizin de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada arkasındayız.”

Her Tür Hizmete Varız

“Her tür hizmete varız, yeter ki bizi değerlendirmede önemsesinler. Bütün toplantılarda muhtarlara değerlisiniz deniliyor ama işe gelindiği zaman bir adım dışarıda bırakılıyoruz. Bayburt muhtarları olarak biz bu memleketin temel taşlarıyız. Biz bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Hiç bir şahsi çıkar ve menfaat gözetmeksizin hizmet etmek istiyoruz. O nedenle bugünkü toplanan kenet konseyi ndeki arkadaşlarımıza bu görevlendirmeyi yaptıktan sonra sorunlarımızı neler yapabileceğimizi Bayburt için neler yapılmalı mutlaka bütün buradaki arkadaşlarımızın çantasında mutlaka bir şeyler vardır. Paylaşmaktan mutlu olacağız. Hukuka uygun usule uygun bir şekilde seçimimizi yapacağız görevlendirmelerimizi alacağız inşallah Bayburt için hayırlı bir kurum haline geleceğiz. Ve aktif olacağız. Bizde uyuyan bir kent konseyi istemiyoruz.”

 

 

Divan kurulunun oluşturulmasının ardından konsey başkanı ve yürütme kurulu üyeleri seçilirken Konsey Başkanı Ercan Bekiş oldu. Başkanlık seçiminin ardından ise 7 kişiden oluşan yürütme kurulu seçildi. Seçimler tamamlandıktan sonra gündemin son maddesi olan dilek ve temenni bölümüne geçildi. Bu bölümde söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk yeni seçilen başkan ve yürütme kurulunun hayırlı olmasını temenni ederek şunları belirtti:

“Seçilen yürütme kurulu üyelerimiz inde inşallah gayret ve çabalarıyla yine belediyemizin bir şekilde kamu ve hizmet adına bir takım isteklerde bulunacaklar. Ben başkanımız adına bu sözü verebiliyorum. Çünkü kendisinden bu sözü alarak burada konuşuyorum. “

 

Ortak Akıl Bayburt’u Daha Güzel Yerlere Ulaştırır

“Biz dopdolu Bayburt’u beraber yönetmek istiyoruz. Tek başına değil ortak akıl Bayburt’u daha güzel yerlere ulaştırır. Bizim en önemli kanaatimizde budur. Bayburt’un şehir olarak aslında her kesimden insanlarımızvar. Mahalleri temsilen kurumlarımızı temsilen STK larıtemsilen çok kıymetli üyelerimiz burada ve bu üyelerle çok güzel fikirler çok zengin fikirler ve ürünler ortaya çıkacağına ben inanıyorum. Bu ortak akıl bizim Bayburt’umuzu çok ilerilere taşıyacağı kanaatindeyim.Biz inanıyoruz ki buradan çıkacak fikirler yönlendirmeler projeler dosyalar bizim başkanımızı daha çok çalışmaya belediye meclisimizi daha çok çalışmaya sevk edecektir. Ben bu yönden önemsiyorum.”

Bayburt Bizim Ortak Paydamız

“Geçmişte kötü tecrübeler olmuş olabilir ama bizler yeni bir belediyeyiz, yeni seçilmiş belediye başkanı artık gelecek Bayburt’unözlemini hayalini düşüncelerini kuruyoruz ortak paydamız başında da söylemiştim Bayburt bizim ortak paydamız, çok çeşitli fikirlere sahip olabiliriz ama Bayburt paydasında eminim ki hepimiz birleşiyoruz. Biz gelecek adına Bayburt adına bu seçimin yürütme kurulunun ve çalışma gruplarının çalışmalarının Bayburt’a hayırlar getireceği temennisinde bulunuyorum ve aynı şekilde de inanıyorum. Belediye olarakta bu fikirleri dinleyeceğimizi özümseyeceğimizi onları mutlaka gündeme getirip yapılması içinde elimizden gelecek her şeyi yapacağımızı burada huzurunuzda söz veriyorum.

Herkesi Dinleyeceğiz

Bu toplantılar bir sefere mahsus değil, yarın dinlenmediğini gördüğünüz zaman bu sözleri yüzümüze çarpabilirsiniz. Biz herkesi dinleyeceğiz, yapmaya gayret edeceğiz, belediyemizinimkânlarıdâhilinde elimizden geleni yapacağız. Fikirleri dinlemek bizi gerçekten küçültmez büyültür. Bu anlamda biz Bayburt’unbüyümesini istiyoruz biz kendi bakışımızla değil Bayburtlunun bakışıyla Bayburt büyüyecek. Tarih kültür şehri diyoruz 5 bin yıllık tarihe sahip bir Bayburt tan bahsediyoruz biz inanıyoruz ki hep birlikte hep beraber Bayburt’u güzel yarınlara taşıyacağız.”