Bayburt Belediyesi

Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri Başladı

Geri

Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri Başladı

5 Mayıs 2014

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan  “Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri Bayburt’ta başladı.

Hafta dolayısıyla belediyemiz bünyesinde bulunan tarihi Taşhan’da trafik sergisi açıldı.  Sergi açılışına Valimiz Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkan Vekili Filiz Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Çiçek, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sergide trafikte kullanılan materyaller tanıtılırken, Valimiz Ünlüer, Belediye Başkan Vekili Öztürk ve beraberindekiler de sergilenen malzemeleri yakından inceledi. 

Ardından Şehit Recep Eşiyok Ortaokulunda “Trafikte Bilgili Ol, Dikkatli Ol” projesi kapsamında Trafik Eğitim Tır'ı gezildi. Etkinlikte çocuklarda trafik bilincinin erken yaşta oluşabilmesi amacıyla bir dizi trafik eğitimi verildiği kaydedildi. Valimiz Ünlüer, Belediye Başkan Vekili Öztürk ve beraberindekiler, burada çocukların trafik konusunda öğrendiklerini dinlediler ve sınıfları gezerek çocuklara trafikle ilgili boyama kitabı hediye ettiler.

Diğer yandan 8 Mayıs’ta trafik bilincinin aşılanması ve vatandaşlarımızın dikkatinin çekilebilmesi amacı ile resmi kurum araçlarının katılımı ile saat 14.00’da araç korteji oluşturularak il merkezinden geçişleri sağlanacağı bildirildi.