Bayburt Belediyesi

Karaçayır Şenlikleri Yine Yoğun İlgi Gördü

Geri

Karaçayır Şenlikleri Yine Yoğun İlgi Gördü

21 Haziran 2014

Demirözü’nde geleneksel hale gelen Karaçayır Şenlikleri’nin bu yıl 7.’si düzenlendi. Demirözü Belediyesi ve Demirözü İlçe Belde ve Köy Dernekleri Birliği tarafından düzenlenen 7. Karaçayır Şenlikleri her yıl olduğu gibi yine yoğun ilgi gördü.

Demirözü’ne üç kilometre uzaklıktaki Karaçayır mevkiinde yapılan ve yoğun katılımın gerçekleştiği şenlikte Türk halk müziği sanatçıları Yağız, ve Nigar Ekinci ile birlikte yöresel sanatçılardan, Cem Malkoç, Mürsel Özdoğan, Fatih Açıkgöz, Alper Eslek sahne alarak söyledikleri birbirinden güzel parçalarla gönüllerde nağmeler bıraktılar.

Vizyon Türk televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanan ve sunuculuğunu Bünyamin Aygün'ün yaptığı programa Belediye Başkanımız Mete Memiş, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Demirözü İlçe Belde ve Köy Dernekleri Birliği Başkanı Selami Hacıarifoğlu, Gökçedere Belde Belediye Başkanı Necmettin Bakır, Bayburt Gazeteciler Cemiyet Başkanı Yaşar Yıldız, Daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

“Göç Alacak Bir Bayburt’u Hep Birlikte Oluşturacağız”

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş, Karaçayır şenliklerinin her yıl daha coşkulu bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini belirterek, “Bayburt’umuz ilçeleri ve köyleri ile bir bütün halinde gelecekte göç vermeyen bir şehir haline gelecek ve göç alacak bir Bayburt’u hep birlikte oluşturacağız. Gezdiğimiz şehirlere hayran olmak yerine gezildiğinde, görüldüğünde hayranlıkla anlatılan bir Bayburt’u birlikte inşa edelim. Bu anlamda kime ne görev düşüyorsa bu görevi Bayburtluluk şuuruyla yerine getirmelidir. Bu kıymetli şöleninizin neşeli, geleceğinizin bugünlerden daha aydınlık olmasını diliyorum” dedi. 

Protokol üyelerinin de vatandaşlarımızla halay çektiği programda bu yıl 7.’si organize edilen Karaçayır Şenlikleri’ne katkı sunan Belediye Başkanımız Mete Memiş, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen ve sponsorlara plaket takdim edildi.