Bayburt Belediyesi

İHOP Kasım Ayı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi 

Geri

İHOP Kasım Ayı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi 

10 Kasım 2016

Bayburt İmam Hatip Okulları Platformu kasım ayı istişare toplantısı Bayburt Öğretmen Evinde Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkan Vekili Cemi Polat, Bayburt İmam Hatip Okulları Platformu ve Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Selçuk Coşkun ve platform üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bayburt İmam Hatip Okulları Platformu ve Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk şunları ifade etti:   

 Hayırlı İşlerde Yarışma Çabası İçerisinde Olacağı 

“Bu akşam burada şehrimiz ve ülkemiz adına önemli olduğuna inandığım daha önce yapılan toplantıların bir devamı niteliğinde olan bir istişare toplantısı gerçekleştiriyoruz. Bu platform yoluna devam ederken bir bayrak değişimi olmuştur. Bugüne kadar imam hatip okulları platformuna katkıda bulunan çok kıymetli yönetici arkadaşlarıma, kurum yöneticilerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum Allah kendilerinden razı olsun. Bayrağı devralan bizlerde görev yaptığımız süre içerisinde hayırlı işlerde yarışma çabası içerisinde olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını iyiliği bol ikramı sonsuz yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”        

 

 

İlahi Mesajlar Hayata Bakışımızı Şekillendirmelidir 

“Allah Teâlâ Kur’an-ı kerimde Enam suresi 32. Ayeti kerimede Şöyle buyuruyor.” Dünya hayatı ancak oyun ve eğlenceden ibarettir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır.  Hâlâ akıllanmayacak mısınız?  Cenabı Hak Mülk suresi 2. Ayetinde de mealen şöyle buyuruyor “O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır”. Bu ilahi mesajlar hayata bakışımızı şekillendirmelidir. Her oyunun bir kuralı, kazananı ve kaybedeni vardır. Merhum düşünür Aliya izzet Begoviç bu hakikati şöyle ifade ediyor.”Hayat inanan ve salih amel işleyenlerin dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur”der          

Umudumuz Olacak Bir Gençlik İstiyoruz 

“Mukaddes emaneti omuzlarında taşıyacak bir gençlik istiyoruz. Umudumuz olacak, oyun eğlenceden ibaret olan bu dünya hayatına aldanmayan, ahiretini kazanmış bir gençlik. Mazlumlara umut, zalimlere hainlere korku salan bir gençlik geleceğimizi teminat altına alabilir. Bu ulvi amaç doğrultusunda imam hatip okullarımızın önemli bir misyon üstleneceğine yürekten inanıyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerler doğrultusunda yetiştirilmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız ve İmam hatip Okulları platformu olarak bütün okullarımızın yanında olacağımızı buradan beyan ediyorum.” 

Milli şairimiz kurtuluşumuzu Asımın nesli olarak görüyor ve şöyle ifade ediyordu.

Asım'ın nesli... Diyordum ya... Nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.

Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar, taşlar...

O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar, 

Merhum Necip Fazıl gençliğe hitap ederken şöyle sesleniyor 

 "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" şuurunda bir gençlik..

Genç adam! Bundan böyle senden beklediğim manevî babanın tabutunu musalla taşına,

Anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını da gediğine koymandır!.     

 Ülkemizi Hedeflerine Ulaştıracak Gençliği Yetiştirmek İçin Seferber Olmalıyız 

“Merhum istiklal şairimiz,  Asım’ın nesli derken,  Necip Fazıl merhum gençliğe seslenirken iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkânları seferber eden, hepimizin arzu ettiği bir gençlik portresi çiziyor. Bu gençliğin yetiştirilmesi için hepimiz seferber olmalıyız. Geleceğimiz böyle bir nesille kurtulabilir. Mazlum ve mağdur milletlerin sesi ve nefesi olmayı ancak böyle bir nesil sürdürebilir.”      

İnsanların Hayırlısı, İnsanlara Faydası Olandır 

“Ülkemizin her yerinde Cumhurbaşkanımızın iradesiyle önemli bir misyon üstlenen bu platform, imkanlarını ülkemizde mana derinliği olan gençlerin yetiştirilmesi için gereken desteği vermeye hazırdır. Bizler ülke olarak 2023 hedefini gerçekleştirebiliriz. 2053 ve 2071 nesillerine güçlü ve sorunlarını çözmüş lider bir ülke bırakmak istiyoruz. Bu ideali gerçekleştirebilmek için gençlerimizin eğitimine önem vermeliyiz. Atalarımız niyet hayır akibet hayır demişler. Hayırlı bir işi başarmak için gücümüzü yeryüzünün en önemli yatırımı olan insan yetiştirmeye harcamalıyız. Allah Resulü bir hadisi şerifte şöyle buyuruyor “İnsanların hayırlısı, insanlara faydası olandır” Buyuruyor.  Bu hayırlı hizmet alanı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yapılacak çalışmaların hayırlara vesile olmasını Cenabı haktan niyaz ediyor. Katılımınızdan dolayı başta Sayın valimiz olmak üzere bütün davetlilere şükranlarımı arz ediyorum.” 

Vali İsmail Ustaoğlu ise açılış konuşmasının ardından İmam Hatip Okulu mezunu olduğunu bildirerek toplantının kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirerek toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Toplantı konuşmaların ardından istişarelerle devam etti.