Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül 2016

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Hükümet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkan Vekili Cemil Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, ilde görev yapan kamu kurum ve kuruluşu amirleri ve şehit yakınları ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği (ŞADDER) Başkanı Haluk Akkoyunlu programda yaptığı konuşmada Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanı verildiğini hatırlatarak, “Bununla birlikte 19 Eylül tarihinin ülkemizde ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu karar devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının bir ifadesidir.” dedi.

Hükümet meydanında düzenlenen tören konuşmaların ardından sona erdi.