Bayburt Belediyesi

Eski Valimiz Ünlüer Onuruna Veda Yemeği Düzenlendi

Geri

Eski Valimiz Ünlüer Onuruna Veda Yemeği Düzenlendi

25 Eylül 2014

Valiler kararnamesiyle Bayburt Valiliği’nden İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan eski Valimiz Mükerrem Ünlüer, onuruna veda yemeği düzenledi.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş: “Sayın valimizden şunu talep ediyoruz; ‘Ankara’da Bayburt’umuzun gözü olsun, kulağı olsun, eli olsun. Bayburt’u unutmasın” dedi. Eski Valimiz Mükerrem Ünlüer ise; “Burada çok iyi dostluklarımız arkadaşlıklarımız oldu ümit ediyorum ki bu dostlukları Ankara’da da yine sürdüreceğiz. Emin olabilirsiniz ki, bir Bayburtlu hemşehriniz olarak kabul ederseniz, zordur bir Bayburtlu olmak ama ben inşallah bunu yerine getiririm” dedi.

İlk Veda Valiye

Belediye Başkanlığının ilk vedasını kıymetli bir valiye olduğunun üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Başkanımız Memiş, sayın valimizin daha üst bir görevde Bayburt’a daha iyi hizmet edebileceğinin altını çizdi. Başkanımız Memiş şunları kaydetti:

“Belediye Başkanlığımın ilk vedasını kıymetli bir insan değerli bir validen ayrılış olmasının hüznünü taşıyorum gönül isterdi ki, yakın suretle tanıdığım kıymetli valimizin daha uzun süreli etmesiydi. Şunu ifade edeyim ki, şahsım ve Bayburt adına sayın valimizin ayrılışına üzülüyorum. Ama sayın valimizin daha üst bir görevde İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevi süresi içerisinde Bayburt’umuza yapacağı yardımları düşünerek şahsı adına da sevindiğimi ifade etmek istiyorum. Sayın valimizden şunu talep ediyoruz; ‘Ankara’da Bayburt’umuzun gözü olsun, kulağı olsun, eli olsun. Bayburt’u unutmasın.’Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli valimize bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyorum.”

  “Bir Yıl Çok Kısa Oldu”

Programda konuşma yapan Valimiz Ünlüer ise, Bayburt’ta çok zevkle çalıştığını ifade ederek şunları söyledi:

”Bizim hayatımızda en zor şey veda zamanlarında konuşmaktır. Şöyle baktığım zaman çok güzel insan topluluğunun karşısında olduğumu hissettim. Bu kadar güzel insanların karşısında konuşmakta takdir edersiniz ki zordur. Bayburt gerçekten çok güzel insanların bir araya geldiği bölgemiz. Buraya atandığım zaman çok mutlu olmuştum. Sanki sizi daha önceden tanıyormuş gibi hissediyordum. Burada çok zevkle çalıştım en az üç yıl dört yıl kalıp hatta önceki valimizin rekorunu da kırarım diye düşünüyordum. Gerçekten bir yıl çok kısa oldu. Çok şey yapmak istiyordum. Projelerimiz vardı. Bir kısmının tohumlarını da attık ama meyvelerini maalesef henüz alamadık. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız bu meyveleri toplarlar. Bayburt’un gerçekten bu kamu yatırımlarına ihtiyacı var.

  “Bayburt, Türkiye’ye Örnek”

Bayburt’un huzurlu bir kent olduğuna vurgu yapan Eski Valimiz Ünlüer, Bayburt’ta demokratik bir olgunluk olduğunu ve tüm Türkiye’nin Bayburt’un bu konuda ki hassasiyetini örnek alması gerektiğini belirtti. Ünlüer konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burası gönül insanlarının olduğu bir yer. Burada gönlünüzü koymanız lazım başka bir şey koyamazdınız. Burada çok iyi dostluklarımız arkadaşlıklarımız oldu ümit ediyorum ki, bu dostlukları Ankara’da da yine sürdürürüz. Emin olabilirsiniz ki, bir Bayburtlu hemşeriniz olarak kabul ederseniz, zordur bir Bayburtlu olmak ama ben inşallah bunu yerine getiririm. Burada düşünebiliyor musunuz iki seçim geçirdik ama hiç olay olmadı. Hiçbir tatsız olay yaşanmadı. Sayabileceğiniz üç dört partinin belediye meclis üyeleri olsun, milletvekili adayları olsun insanların hepsi birlikte oturup konuşabiliyorlar. Gerçekten Türkiye’de örnek alınması gereken bir şehir Bayburt. Huzur var. Burada demokratik bir olgunluk var. İnsanlar fikirleriyle konuşuyorlar şiddet yok. Bunları ülkemizin örnek alması lazım.”

Konuşmaların ardından Belediye Başkanımız Memiş tarafından eski Valimiz Ünlüer’e Bayburt taşından yapılmış Kop Şehitleri Anıtı, Saat Kulesi ile Şair Zihni Anıtı minyatürü hediye edildi.