Bayburt Belediyesi

ESENTEPE MAHALLE ODASINDA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA

Geri

ESENTEPE MAHALLE ODASINDA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA

10 Nisan 2024
Bayburt’ta her bayram geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşmanın adresi bu bayram da Esentepe Mahallesi oldu.
 
“Bayram Mübarektir, Bayram Esenliktir”
Bayburt protokolü ve vatandaşlarımızın bir araya geldiği bayramlaşmaya katılan Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş, tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ederek, “Bayram mübarektir, bayram esenliktir. İnşallah istifade edenlerden oluruz. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Birkez daha hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın.” dedi.
 
“Sağlık ve Sıhhatle Bir Bayrama Daha Ulaştık”
Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Sayın Orhan Ateş ise yaptığı konuşmada, “Sağlık ve sıhhatle bir bayrama daha ulaştık. Canabı Hakk’a hamdü sena ediyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden geçmişlerimizi rahmetle anıyorum. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin de gözlerinden öpüyorum. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum.” diye konuştu.
 
“Şu Ana Kadar Kutladığımız En Güzel Bayram Oldu”
Bayburt Valisi Sayın Mustafa Eldivan da, protokol mensupları ve halkın bir araya gelmesiyle gerçekleşen geleneksel bayramlaşmaya ilk defa Bayburt’ta şahit olduğunu dile getirerek, "Tüm samimiyetimle şunu söyleyebilirim, şu ana kadar kutladığımız en güzel bayram oldu. Bizim genelde bayramlaşmalarımız bilindiği gibi resmi bayramlaşma olur. Çok halkın katılmadığı, protokolün katıldığı programlara tanık oluruz. Ama ben Bayburt’ta bu durumu çok beğendim.” ifadelerini kullandı.
 
Stk temsilcilerinin de söz alarak duygularını dile getirdiği bayramlaşma programı, Kuranı Kerim tilaveti yapılması ve duaların edilmesiyle sona erdi.