Bayburt Belediyesi

EMİTT Fuarı’nda Bayburt Esintileri

Geri

EMİTT Fuarı’nda Bayburt Esintileri

21 Ocak 2015

Şehrimiz, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’te yöresel lezzetleri, kültürü ve kendine özgü motifleriyle görücüye çıktı.

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen otelleri, acenteleri, işletmecileri, beldeleri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve turizm meraklılarını buluşturan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bölgenin en önemli buluşma noktası olarak kabul ediliyor. Bu önemli fuardaki Bayburt standını İstanbul Valisi Vasip Şahin, Osmaniye Valisi Kerem Al,Tunceli Valisi Osman Kaymak, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanımız Mete Memiş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok,  Prof. Dr. Hüsamettin Koçan,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Bayburt Valiliği Planlama Müdürü Mete Emir, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, Baysiad Başkanı Salim Arslanhan ile  birçok sivil toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar gezdi.

Zengin Tatlar Ziyaretçilerin Beğenisine Sunuldu

Zengin çeşitliğinden dolayı ziyaretçilerin akınına uğrayan Bayburt standında yöresel tatlardan bal, helva, lor dolması, tereyağı, tatlı çorba, kete, kuşburnu gibi birçok ürünün yanı sıra Bayburt’un kültürel motiflerinden ehram, bakır süs eşyaları, Bayburt Taşı’ndan oyulmuş minyatür Bayburt Kalesi, Saat Kulesi gibi birçok unsur ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Bayburt’u En İyi Şekilde Anlatacağız

Belediye Başkanımız Mete Memiş fuarı ziyareti sırasında kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Her zaman belirtiyoruz. Bayburt’umuz nüfusu bakımından Türkiye’mizin en küçük ama yetiştirdiği dava ve gönül erleriyle en büyük illerindendir. İşte Bayburt’umuzu buradan güç alarak anlatmalıyız. Bu tip organizasyonlar Bayburt’umuz gibi pekte göz önünde olmayan şehirler için bir fırsat ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek kadim bir medeniyete sahip şehrimizi en iyi şekilde anlatıp tanıtmayı hedefliyoruz.”