Bayburt Belediyesi

Dünya Yetimler Günü’nde Anlamlı Buluşma…

Geri

Dünya Yetimler Günü’nde Anlamlı Buluşma…

10 Haziran 2017

Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla Bayburt Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında yetimlerle bir araya gelindi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da yer aldığı iftara yetimlerimiz ve ailelerinin yanı sıra Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve protokol üyeleri katıldı.

Bizler Yetim Olan Bir Peygamberin Ümmetiyiz

Davetlilerle tek tek ilgilenen Belediye Başkanımız Mete Memiş, iftar sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Her yıl Ramazan’ın 15’nde yani Dünya Yetimler Günü’nde İHH İnsani Yardım Vakfı ile geleneksel hale getirdiğimiz iftar programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bizler yetim olan bir Peygamberin ümmetiyiz. Yüce Rabbimizin Hz. Peygambere hitapla bize de bildiriyor ki; “Seni yetim bulup da barındırmadı mı? Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da yola iletmedi mi? Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi? Öyleyse sakın yetimi ezme! Sakın isteyeni azarlama! Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat.” Biz de bu ilahi sese kulak vererek devletimizin, hükümetimizin şefkat elini sizlerle buluşturmak istedik. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıdır ki, “Bulunduğunuz şehirlerde, bulunduğunuz yerlerde yetimleri ihmal etmeyesiniz, devletimizin yardım elini, sefkat elini onlarla buluşturasınız.” Yani hem gelenek olarak bu programlar var hem de inancımızın, kültürümüzün bir gereği olarak var.  Sayın bakanımıza ve siz değerli bütün katılımcılara teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Bu Çalışmalarla Yetinmeyeceğiz

“Bugün sayın bakanımızla birlikte belediyemizin yaptığı, hayata geçirdiği çalışmaları ve projeleri yerinde inceledik. Bu projeler Bayburt için olmazsa olmazdı. Herşeyden önce biliyorduk ki, Bayburt bunları fazlasıyla hakediyordu. Bu projelerin hayata geçmesinde maddi ve manevi katkılarından dolayı sayın bakanımıza sizler adına çok teşekkür ediyorum. Bayburt’ta kalıcı asfalt çalışmalarını başlattık ve bir bir tamalıyoruz. Tarım Yerleşkesi, Güneş Enerjisi Projesi, Kaleardı Şehir Parkı, Saray Bahçesi Kent Meydanı ve kapalı otopark çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Aile Yaşam Merkezi’ni, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nı sizlerin hizmetinize sunduk. Bayburt’u daha da ileriye taşımak adına bu çalışmalarla yetinmeyeceğiz. Bayburt’u gönlümüzdeki yere çıkarmak adına Bayburt Belediyesi olarak 24 saat hizmetinizde olacağız.”

Belediye Başkanı Memiş’in konuşmasının ardından günün anısına yetim çocuklara hediye takdim edildi.