Bayburt Belediyesi

Çok Güzel, Çok Rahat, Çok Temiz Bir Bayburt’a Kavuşacağız

Geri

Çok Güzel, Çok Rahat, Çok Temiz Bir Bayburt’a Kavuşacağız

13 Kasım 2014

Belediye Başkanımız Mete Memiş, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şair Zihni Kent Ormanı’ndaki bağevinde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanımız Memiş, göreve geldiği Nisan ayından bugüne kadar belediyemiz tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendirdi.

Bayburt’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının tam katılımıyla gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren toplantıda, Belediye Başkanımız Memiş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Çok Güzel, Çok Rahat, Çok Temiz Bir Bayburt’a Kavuşacağız

“6 aylık süre içerisinde Bayburt’ta yaptığımız çalışmaları arz etmek istiyorum. Altyapı çalışma şartlarının zorluğunu hepimiz biliyoruz. Bayburtlu kardeşlerim bu çalışmalar sırasında gösterdiğiniz sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum.  Biliyoruz ki, bu çalışmalar sırasında epeyce bir sıkıntı oldu ama bu sıkıntıları çekmeden de bu çalışmaları tamamlayamayacağımız aşikâr. İnşallah bu sıkıntı bitecek, çok güzel, çok rahat, çok temiz bir Bayburt’a kavuşacağız.”

Ani Bir Kar Yağışı, Çalışmalarımıza Engel Olabilir Diye Kazma İşini Durdurduk

“Toplam 93 km planlanan kanalizasyon çalışmaları kapsamında bugün itibariyle de 74 km’si tamamlandı. Yani 19-20 km’lik bir çalışmamız kaldı. Biz bunu belki tamamlayabilirdik ancak malum kış şartları geliyor. Ani bir soğuk, ani bir yağış çalışmalarımıza engel olabilir diye kazma işini durdurduk.  Şu an tamamen açılan kanalların kapatılması ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Kanalizasyonun tamamlanması için bir aylık çalışma kaldı. Bu çalışmaları da biz önümüzdeki yıla erteledik. Bu arada 3 bin adet parsel bağlantısı yapmamız gerekiyor, bu bağlantılarda bugün itibariyle bin tanesi tamamlandı, 2 bin tanesi kaldı. Bu çalışmalar devam edecek.” 

Şehir İçi İçme Suyu Şebeke Hattı, Yağmur Suyu Tahliye Hattı ve Atık Su Arıtma Tesisi Çalışmaları Devam Ediyor

“Yine altyapı çalışmalarının 2.’si içme suyu şebeke hattının yenilenmesi çalışmasıydı. Burada 153 km’lik bir kanal var, bunun 23 km’lik kısmı tamamlandı. Ama bu yıl için hedeflenen rakam 50 km olmasıydı, bunu inşallah tamamlayacağız. Yine yağmur suyunu biz yüzde 20’lik artışla bunu ihale kapsamına aldık. 10 km’lik bir yağmur suyu hattımız var. Bu hatta şu an itibariyle ızgara çalışmaları yapıldı. Aşağı yukarı 1,5 km’lik kısmı yapıldı. Kalan kısmını da inşallah tamamlayacağız.  Arıtma tesisimizin ise,  Kaleardı bölgesinde inşaat kısmı yüzde 95, mekanik kısmı da yüzde 65 tamamlandı. Bu ayın sonu itibariyle de tamamen bitmiş olacak.”

 Neden Kanalizasyon Çalışması İle İçme Suyu Birlikte Gitmedi?

“Bütün bunlar tamamlandıktan sonra burada çok önemli olan bir şeyi ifade edeyim; ‘Neden kanalizasyon çalışması ile içme suyu birlikte gitmedi?’ Seçimlerden önce bunu biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ifade ettiğimiz zaman, Bakanımız bu işe çok sıcak bakıyordu. Kendisinin görüşleri de bu şekildeydi. Fakat bu 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları ihale komisyonlarını değiştirdi. Bu komisyonların değişmesi ve bunlara bir takım yükümlülükler getirmesi ile bu ihaleyi İller Bankası yaptı. İhale davetiye usulüyle yapılmadı.  17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları, bu ihaleyi yapan kişilerin endişe taşımasına neden oldu. Çünkü Cumhuriyet savcıları bu konuda belki haklı olarak bu ihalelerin açık ihale olarak yapılması gerektiğini ifade ettiler. Ve biz hemen ihale sürecini başlatmış olmamıza rağmen kanuni prosedürler, bu iki ihaleyi bir araya getiremedi. Ancak Eylül 10’u itibariyle içme suyu ihalesini başlatmış olduk. Yani bunu hukuki sebeplerden dolayı biz başlatamadık.  Ama şunu söyleyelim; ‘Bugüne kadar planlanan, programlanan ve düşünülenin aksine bir şeyle karşılaşmadık. Ufak tefek sıkıntılar oldu, ama olumluluk tarafı daha ağırdı. Bu konuda hiçbir sıkıntımız olmadı diyebiliriz. İçme suyunda projenin bitiş tarihi olarak 2015’in Aralık ayı olarak öngörülüyordu. Bunu biz biraz daha aşağı çekerek inşallah 2015’in Ekim ayında bitirmeyi planlıyoruz.”