Bayburt Belediyesi

Belediyemizden Gece Boyu Kar Mesaisi

Geri

Belediyemizden Gece Boyu Kar Mesaisi

30 Ocak 2020

Bayburt'ta sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının şehirde etkisini göstermesiyle birlikte Belediyemiz Karla Mücadele Ekipleri vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şehir merkezinde akşam saatlerinde kar yağışının yerini rüzgârlı ve soğuk havaya bırakırken ekiplerimiz de hummalı bir çalışmaya koyuldu. Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci de çalışmaları yerinde takip etti.

Başkanımız Pekmezci şehir merkezindeki incelemelerin ardından yoğun kar yağışının ve tipinin etkili olduğu 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı geçidinin ulaşıma elverişsiz olmasından dolayı Bayburt - Erzurum karayolunun 7. kilometresinde bulunan Bayburt Sanayi Sitesinde bekleyen kamyon ve tır şoförlerini ziyaret etti.

Ziyaret ve incelemelerin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Pekmezci, bir önceki gün Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden ulaşan hava raporunu göz önünde bulundurarak ekip ve ekipmanları hazır hale getirdiklerini belirterek, “Şehrimizde vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için hazır bir şekilde beklemeye başladık. Kar yağışının etkisi göstermeye başlamasının ardından sahaya çıkan ekiplerimiz çalışmalarını devam ettiriyorlar. Çalışmaları bizzat yerinde takip ederek ekiplerimizle beraber bir bütün şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Şehir merkezimizde ana arterler, mahalle ve sokak bağlantılarıyla her hangi bir kapalı yol ağımız bulunmamaktadır. Kar yağışının yerini dondurucu havaya bırakmasının ardından ise buzlanma ve don olaylarına mahal vermemek adına ekiplerimiz tuzlama çalışmalarını devam ettiriyorlar. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam edecekler” diye konuştu.

 

Sahadaki çalışmalarımızı takip ettikten sonra Kop dağı geçidinin kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanmasından dolayı Bayburt - Erzurum yolunun 7. kilometresinde Bayburt Sanayi Sitesinde bekleyen kamyon ve tır şoförlerini de ziyaret eden Başkanımız Pekmezci, “Kendilerinin birkaç saatliğine de olsa bizim misafirlerimiz olduklarını belirtip herhangi bir ihtiyaçlarının bulunup bulunmadıkları sorduk ve sanayi sitemizde bulunan çay ocağında şoför arkadaşlarımızla çay içerek sohbet ettik. Kış mevsiminde zor bir meslek sahibi oldukları için Rabbim bu zor koşullarda her birinin ailelerine götürecekleri ekmek paralarının bereketlendirsin.  Mevlam kazasız belasız yolculuklar nasip eylesin temennisinde bulundum. Kop dağı geçidi ilerleyen saatlerde ulaşıma açılmadığı takdirde kop köyünde bekletilen tır ve kamyon şoförlerine belediyemiz tarafından yiyecek ve içecek ikram edilecek” şeklinde konuştu.