Bayburt Belediyesi

BELEDİYEMİZDEN ÇOCUKLARA ONBEŞİ İKRAMI

Geri

BELEDİYEMİZDEN ÇOCUKLARA ONBEŞİ İKRAMI

5 Nisan 2023

Belediyemiz bir Bayburt geleneği olan ve Ramazan ayının on dördünü on beşine bağlayan akşamda iftar sonrası gerçekleştirilen on beşi programı düzenledi.

Ekiplerimiz iftarın ardından mahalle mahalle dolaşarak şehrin dört bir yanında çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci’nin de çocukların heyecanına ortak olduğu etkinlikte çocuklar hem on beşi ikramlarını topladı hem de eğlenceli dakikalar yaşadılar. Çocuklar ayrıca on beşi geleneğinin yaşatılmasına verdiği katkılardan dolayı Başkanımız Pekmezci’ye teşekkür ettiler.

Bayburt merkezde bulunan 14 mahallede gerçekleşen etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Başkanımız Hükmü Pekmezci “Bayburt’ta asırlardan beri devam eden bir geleneğimiz var. Ramazan ayının on dördünü on beşine bağlayan gece Bayburt’ta onbeşi olarak adlandırılıyor. Çocuklarımız Ramazan’ın bu ulvi havasını bu güzelliğini komşularıyla, arkadaşlarıyla, dostlarıyla paylaşmak için onbeşi topluyorlar. Bu yıllardan beri bu şekilde devam ediyor. Biz Bayburt Belediyesi olarak bu geleneğin devamı için elimizden geleni yerine getirmeye ve bu mutlu havayı çocuklarımızla birlikte teneffüs etmeyi arzu ediyoruz. Bugün burada gördüğünüz gibi çocuklarımız onbeşilerini aldılar mutlular. İnşallah nice onbeşileri sağlık içinde birlikte paylaşırız.” ifadelerini kullandı.

Çocukların büyük bir sevinçle onbeşilerini toplayarak evlerine mutluluk içinde döndüğü programda Belediye Başkan Yardımcımız Süreyya Türkmenli de Başkanımız Pekmezci’ye eşlik etti.

 

ONBEŞİ ETKİNLİĞİNDE DEPREMZEDE ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Şehrimizde asırlık bir gelenek olan 'onbeşi' geleneğini her yıl büyük bir coşkuyla devam ettiren Belediyemiz, depremzede çocukları da unutmadı.

Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan çocukları ziyaret eden personelimiz, onlara 'onbeşi' hediyelerini verdi. Onbeşi geleneğine ilk defa Bayburt'ta şahit olduklarını belirten depremzede aileler ise, kendilerini de bu coşkuya ortak eden Belediyemize teşekkür ettiler.