Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımızın  Regaib Kandili Mesajı

Geri

Belediye Başkanımızın  Regaib Kandili Mesajı

25 Şubat 2020

 Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İslam âlemi olarak, halkımız arasında “üç aylar” diye isimlendirilen, rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. Bu gece, manevi mevsime girişimizin habercisi olan Regâib Kandilini idrak edeceğiz.

Müslümanlar olarak her yıl, içtenlikle yaptığımız dualar ve samimi tövbelerle ihya ederek ruhen ve bedenen huzur bulduğumuz Regâib gecesi bizlere, tüm benliğimizi Rabbimize yöneltmemiz, bugüne ve geleceğe dair, duygu, düşünce ve isteklerimizi bu eksende gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır.

İlerleyen aylarda Ramazan ile taçlanacak olan bu manevi mevsim 'Allah'ın emrine saygı ve Allah'ın yarattıklarına şefkat göstermek şeklinde formüle edilebilir. Üç ayların gelişiyle gönülleri huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatması, hidayet, barış ve huzura vesile olması, mübarek gün, gece ve aylarda yapılacak ibadet, dua ve yakarışların kabul olması en büyük temennimizdir.

Bu vesile ile tüm Türk İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum.”