Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

20 Nisan 2023

 Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Millet olarak rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelmenin hüznünü yaşarken sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuşmanın sevinci içindeyiz. İnsanları kaygılardan uzaklaştırarak, gönülleri yakınlaştırmakta olan bayramlar kırgınlıkları unutturarak, kardeşlik duygularının yeşermesine, pekişmesine imkân sağlamakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini hatırlatmaktadır. Bayramlar aynı zamanda Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır.

Bayramları anlamlı kılan, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesidir. Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyor, yüce Rabbimizden milletimize ve tüm Türk İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.”