BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

17 Şubat 2023

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Miraç gecesi Allah Resulü'nün yaşadığı sıkıntılı ve hüzünlü günlerin ardından hem onu teskin etmek hem de iman edenlere manen yükseliş ve yücelişin imkân ve yollarını göstermek gibi pek çok hikmetler barındırır. Miraç bizlere, yükselmenin ve yücelmenin tevhit, adalet, ahlak ve merhamet gibi yüce değerlere sabırla sahip çıkmak ve bu uğurda çalışmakla mümkün olacağını anlatır.

Sevgili Peygamberimiz (sas) ayrıca Miraçtan bize müminin miracı namaz hediyesiyle dönmüştür. Mümin namaz ibadetiyle sadece Rabbinin huzurunda eğilir, sadece O’na secde eder, sadece O’na ibadet eder ve sadece O’ndan yardım diler. Namazla mümin kişiliğine ve kimliğine kavuşur.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımızın ve Türk İslam âleminin mübarek Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."