Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

7 Ekim 2022
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bundan 14 asır önce, yeryüzünde, haksızlık ve adaletsizliğin hayatı esir aldığı, insanlığın cehalet girdabında boğulmaya yüz tuttuğu karanlık bir dönemde; Peygamberimiz (s.a.s), dünyayı teşrif etmiştir. Allah Resulü’nün gelişiyle, bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabı yaşanmıştır.
Bu bağlamda öncelikle Peygamber efendimizi; hayatı, gayesi, mücadelesi gibi birçok yönüyle, en güzel şekilde tanımak ve anlamak, onun tebliğ ettiği vahyi, miras bıraktığı ilim, hikmet, ahlak ve Kur’anî hükümleri hayatımızda yaşanır kılarak en uygun yöntemle topluma ve yeryüzüne taşımak, onu sevmenin gereği ve göstergesidir.
Peygamberimize ümmet olmanın onurunu yaşayan müminler olarak, saldırılar karşısında güçlü bir duruş ortaya koymak; dünyayı, İslam’ın merhamet, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak ilkeleriyle tanıştırmak için daha çok gayret göstermek zorundayız
Bu vesileyle aziz milletimizin ve Türk İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik eder, Mevlid-i Nebi’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederim."