BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BERAT KANDİLİ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BERAT KANDİLİ MESAJI

6 Mart 2023
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Müminler için bütün zamanlar kıymetlidir. Bu zamanların Allah'ın rızasını kazanmak gayesi ve kulluk şuuruyla değerlendirilmesi gerekir. Rabbimiz mübarek gün ve gecelerde yapılan ibadetleri kat kat mükâfatlandırır, dua ve istekleri daha çok kabul eder. Bu geceler Allah’ın bağışlanmaya imkân tanımak üzere ikram ettiği özel zamanlardır.
Bu gece yaratılış gayemizi, kendimize, Rabbimize, çevremize ve bütün mahlûkata karşı sorumluluklarımızı gözden geçirmek ve daha güzel bir hayat adına yeni bir başlangıç yapmak için önemli bir vesiledir. Müslümanlar olarak kendi günah ve hatalarımızdan arınmayı istediğimiz kadar dünyayı saran kötülüklerin bitmesi, iyilik ve güzelliklerin tüm insanlığı kuşatması için de gayret etmemiz gerekir.
Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Berat Kandili'ni en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek gecenin ülkemiz, milletimiz ve İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ederim."