Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Geri

Belediye Başkanımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

7 Mart 2015

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanımız Mete Memiş, kadınların varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil ettiklerini belirterek şunları ifade etti:

“Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır. Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadınlarımız her daim hak ettikleri konumda, ailenin ve toplumun merkezinde yer almışlardır. Eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş dünyasına kadar üstlendikleri sorumluluklarla Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuşlardır.

Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden biri, kadınların sahip olduğu özgürlük, toplumda taşıdığı saygınlık, üretim ve yönetimdeki yeridir. Bu husus göz önüne alındığında aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak‚ her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek‚ yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımıza emekleriyle ve değerleriyle anlam katan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”