Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Geri

Belediye Başkanımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık 2015

Belediye Başkanımız Mete Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmelerinin en temel insan haklarından biri olduğunu belirten başkanımız mesajında şunları ifade etti:

"Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulması, her kesimden insanın olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında, Yerel Yönetimlerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesiminden bireylerin, destek olması gerekmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerindendir.  Günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engelli vatandaşlarımıza ilişkin konular, her kesimin yakın ilgisini gerektirmektedir. Onları her zaman kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeli ve her ne sorunları varsa çözüme kavuşturmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın dünya engelliler günü kutluyor,  yüce rabbimizden kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler vermesini niyaz ediyorum."