Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 23 NİSAN MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 23 NİSAN MESAJI

22 Nisan 2024

Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:


"23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin temellerinin atıldığı gündür. Gazi meclisimizin açılışı cumhuriyetimizin demokratik temeller üzerine kurulduğunun en açık ifadesidir.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak insanlığın geleceğinin çocuklarımızın elinde olduğunun ilanıdır. İnanıyoruz ki, çocuklarımız geleceğin Türkiye’sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.


Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, çocuklarımızın çabalarıyla, gelecekte de dünya devletleri arasında, hak ettiği seçkin yerde olmaya devam edecektir. Bizler de, sizlere armağan edilmiş bu özel bayramda yeşil, modern ve daha güzel bir Bayburt’un sizlerin olması için her zamankinden daha fazla çalışacağımıza söz veriyoruz.


Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104.  yıldönümünde sevgi dolu yürekleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin ve milli egemenliğimizin mimarı tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”