Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 10 KASIM MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 10 KASIM MESAJI

9 Kasım 2022

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak, onun, Türk milletiyle birlikte yedi düvele karşı verdiği mücadeledeki liderliğini örnek alarak Türkiye'nin milli menfaatlerini daima önde tutmak, tam bağımsızlık, onurlu bir gelecek, bilimsel ilerleme ve kalkınma mirasına sahip çıkmaktır.

İlkeleri ve düşünceleriyle Türk milletinin hafızasında ve yüreğinde yaşayan, Milli Mücadelemizin Başkomutanı, Atatürk’ün yol göstericiliği, idealleri ve davası gönüllerdeki tazeliğini sadece Türk milleti için değil, bütün mazlum milletler için de muhafaza etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada her milletin kendisine bir 'emperyalist' seçmek zorunda bırakıldığı bir zaman diliminde sorumluluk almış, her alanda bağımsız olmayı esas alan, milli menfaatlerden asla taviz vermeyen, baskıya ve esarete karşı boyun eğmeyen anlayışı ile hem aziz milletimizin hem de insanlığın geleceğine silinmez bir imza atmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum."