Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 10 KASIM MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 10 KASIM MESAJI

10 Kasım 2023
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
"Bağımsızlığımızı kazandığımız Milli Mücadele'yi zafere taşıyan ve bu zaferi Cumhuriyet ile taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de en önemli lider ve devlet adamlarındandır. Bu özelliği ile Atatürk, yol göstericiliği, idealleri ve davasıyla gönüllerdeki tazeliğini sadece Türk milleti için değil, bütün mazlum milletler için de muhafaza etmektedir.
 
Bizlere düşen görev Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz mücadelesinin hareket noktası olan ve ülkemizin kuruluş felsefesinde yer alan milli bağımsızlığımızdan asla ödün vermeden, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmaktır. Bu şuurla emperyalizme karşı destanlar yazan milli mücadele ruhuyla ülkemizin istiklal ve istikbali için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum."