Belediye Başkanımızdan Miraç Kandili Mesajı

Belediye Başkanımızdan Miraç Kandili Mesajı

24 Mayıs 2014

Belediye Başkanımız Mete Memiş, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Peygamberimizin, arşı alaya yükselerek Cenab-ı Hakkın sırlarına vakıf olduğu Miraç hadisesi,  İsra suresinin ilk ayeti kerimesinde;  “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” şeklinde ifade ediliyor.

Pek çok ilahî hikmet ve bereketi içinde barındıran Miraç olayından almamız gereken en önemli hisse; Miraç’ın müminler için manevi bir yükseliş, yüce yaratanla buluşma ve Allah katında yükseliş olmalıdır. Bu mübarek gecenin ufkumuzu ve gönül dünyamızı ebediyen aydınlatmasını temenni ediyor, Miraç Kandili’nin milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”