Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımızdan Katılım Çağrısı  

Geri

Belediye Başkanımızdan Katılım Çağrısı  

2 Kasım 2019

Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fidan sahiplenme kampanyası başlatıldı. “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” seferberliği kapsamında ülke genelinde başlatılan kampanyada vatandaşlarımızın sahipleneceği fidanlar 11.11.2019 saat 11.11’de toprakla buluşacak.

“11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” seferberliğinin başlamasıyla birlikte kampanyaya katkı sunan belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, tüm halkımıza da destek çağrısında bulundu. Ülke genelinde 11 milyon fidanın toprakla buluşmasıyla birlikte şehrimizde de eş zamanlı olarak fidan dikim organizasyonu gerçekleşeceğini bildiren Başkanımız Pekmezci, bütün vatandaşlarımızın bu seferberliğe katılmalarını istedi. Bayburt Belediyesi olarak bu organizasyonda üzerine düşen görevi memnuniyetle yerine getireceklerini ifade eden Başkanımız Pekmezci, www.gelecegenefes.com internet adresine giriş yaparak fidan sahiplenen ilk kişilerden oldu.

“11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes”

"11 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor" etkinliği ile ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinde çevre duyarlılığını artırmak ve özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda vatandaşlarımızdan gelen yoğun talebe karşılık vermek amaçlanıyor. Ağaçlandırma etkinliği ile bir yandan toplumun bütün kesimlerinin toprakla buluşması hedeflenirken diğer yandan da son yıllarda ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarının dünyaya duyurulması ve dikkatlerin ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekilmesi hedefleniyor.