Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLER VE YETİM ÇOCUKLAR İLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLER VE YETİM ÇOCUKLAR İLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

12 Nisan 2023
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, belediyemiz tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gaziler ve yetim çocuklar ile bir araya geldi.
 
Başkanımız Pekmezci iftar öncesi masaları tek tek dolaşarak misafirlerine hoş geldiniz dedi. Daha sonra Başkanımız Pekmezci ve Vali Vekili Göksel Yüksel çocuklara çeşitli hediyeler takdim ettiler.
 
İftar öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Pekmezci, “Ramazan ayının bolluk, rahmet ve bereketinden faydalandığımız bugünde burada bulunan şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve yetim çocuklarımız ile bir arada olmanın derin mutluluğunu yaşıyoruz. Onlar bu vatanın bekası ve yarınları için kanlarını, canlarını verenlerin yakınları. Kimi ailelerimiz ailesinin her bir ferdini, kimi babasını, kimi kardeşini, kimi evladını vermiş. Ve onlar minarelerdeki ezan seslerinin susmaması, bayrağımızın inmemesi için can verdiler. Değerli gazi kardeşlerim sizde şehitlerimiz gibi vatan için her türlü fedakârlığı yerine getirdiğiniz. Millet olarak, devlet olarak sizlere minnettarız. Sevgili yetim çocuklarımız bir rahmet pınarı içerisinde bu güzel Ramazan akşamında sizlerle de bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bizler Türk milleti olarak merhamet medeniyetinin temsilcileriyiz. Bunun bir gereği olarak yavrularımızı bağrımıza bastık. Şunu söylemek istiyorum: şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yetimlerimizle bir arada olmanın derin mutluluğu ile hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı.
 
Programa Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci ve Eşi Aysel Pekmezci, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’in Eşi Büşra Epcim, Vali Vekili Göksel Yüksel, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve yetim çocuklar katıldı.