Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımız Memiş: “Büyük Bir Tarım Kompleksi Planlıyoruz”

Geri

Belediye Başkanımız Memiş: “Büyük Bir Tarım Kompleksi Planlıyoruz”

30 Ekim 2014

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı Bayburt Ak Parti İl Danışma Meclisi’nde bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bakan Eker’e Bayburt için tarım konusundaki isteklerini sıraladı.

“Sayın Bakanım tarım şehri olan Bayburt’umuza yaptıklarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Ve devamında yapacaklarınız için de teşekkür ediyorum. Bu kadirşinas Bayburt halkı yapacaklarınızdan dolayı sizi hiç unutmayacak.” İfadeleriyle konuşmasına başlayan Başkanımız Mete Memiş, Bakan Eker’den isteklerini ise şöyle sıraladı:

 “Büyük Bir Tarım Kompleksi Planlıyoruz”

“Bizim şehrimizde kesimhanemiz yok sayılır. Belkide 2014’te yenilemesini istemesek olanı da Sağlık Bakanlığı kapatacak. Güzel bir hayvan pazarımız yok, hayvan barınağımız yok, ot pazarımız yok. Tarım şehri dedik bu kapsamda büyük bir tarım kompleksi planlıyoruz. Bu kompleksin içerisinde hayvan pazarı, hayvan barınağı, kesimhane, ot pazarı ve gerekirse canlı borsa olacak. Bunu Ticaret Odası Başkanımız, Valiliğimizin ve İl özel İdaremizin de gayretiyle KUDAKA’dan 2015 yılı güdümlü proje kapsamında projelendirdik, bunun yapımına başlayacaklar. Ama KUDAKA bu projenin yapılması için 5 milyon TL’lik bir yardımı öngörüyor. Bunun yüzde 75’ini onlar karşılayacak yüzde 25’ini ise karşılayacak bir fon arıyoruz”

  “Bayburt Hakkın ve Mazlumun yanında Yer Almıştır”

  Bayburt’un devleti için canını ve malını gözünü kırpmadan feda edecek dava adamlarının tarihin her döneminde barındırdığını ifade eden Başkanımız Memiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu tarih ve kültür şehri Bayburt tarihinin bütün dönemlerinde hakkın ve mazlumun yanında yer almıştır. Canından aziz bildiği devleti bu şehirden her ne istemişse Bayburtlu sağına ve soluna bakmadan gerektiğinde malını, gerektiğinde canını bu aziz bildiği devlete seve seve vermiştir.  Bu tarih ve kültür şehri Bayburt nüfusuna bakıldığında Türkiye’nin en küçük şehri olabilir. Ama yetiştirdiği büyük dava adamları ve gönül erleriyle Türkiye’mizin en büyük şehirlerindendir. Ben inanıyorum ki, bizim yöneticilerimiz Bayburt’umuzu nüfusuyla değil bu özelliğiyle değerlendirecektir.

Bayburt dün olduğu gibi bugünde hakkın ve mazlumun yanında yer alarak ikinci milletvekilimizi,  milletin adamını, sayın başbakanımızı cumhurbaşkanlığına çok yüksek bir oy oranıyla taşımanın onurunu ve mutluluğunu taşıyor. Biz diyoruz ki Bayburt devletine bugüne kadar hep veren olmuştur. Ama artık Bayburt devletinden bugün dün olduğundan daha çok yanında olmasını beklemektedir. Bayburt bunu hak ediyor diye düşünüyoruz.”

  Bayburt’a Pozitif Ayrımcılık

 Başkanlığa geldiği 30 Mart’tan bugüne önemli işlere imza attıklarını ifade eden Başkanımız Memiş, “Bayburt için Pozitif ayrımcılık talep ediyoruz” dedi.

  Belediye Başkanımız Memiş Şöyle devam etti: 

“Çok kısa olarak 30 Mart’tan bugüne kadar Bayburt’umuzda yapılan çalışmaları kısaca arz etmek istiyorum. Medeniyet tasavvurunun oluşması adına modern şehirler oluşturmak için bir şehrin alt yapı problemlerinin çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda başlamış olduğumuz alt yapı yenileme çalışmalarının projesi bizden önceki dönemde görev yapan belediye başkanımıza ait buradan ona teşekkür ediyorum. Nisan ayı itibariyle 93 kilometrelik kanalizasyon sisteminin yenilenmesi çalışmalarına başladık ve bugün 73 kilometresini tamamladık. Yine 153 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesi için Eylül ayında çalışmalara başladık ve bu yıl 50 kilometrelik kısmını tamamlamayı planlıyoruz. Şuana kadar 15 kilometrelik kısmını tamamladık. İnşallah 2015 Ekim ayı itibariyle tamamen bitireceğiz. Yine atık su arıtma tesisi de yüzde 80 oranında tamamlandı. Yine bir kısmı önceki döneme ait olan projelerimizin bir kısmı tamamlanmış bir kısmın tamamlanmasına devam edilmektedir. Bu bize şunu gösteriyor; Ak parti belediyeciliği tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da güzel şeylere imzasını atmıştır. Gelecekte de güzel çalışmalara imzasını atacaktır. Bayburt’umuzu Sayın Başbakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ön gördüğü 2023 vizyonuyla buluşturmak adına bir şehirde yapılması gereken her ne varsa bu çalışmaların hepsini hep birlikte yapacağız. Ve diyoruz ki, Bayburt’umuza sesimizi çok yüksek sesle haykırmak yerine Bayburt’umuzu şehirleşme adına yukarıya taşıyacak ne varsa yapabileceklerimizi buna göre somutlaştırıp bunları uygulamamız gerekiyor.”