Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımız,  İstanbul’da Hemşehrilerimizle Buluştu

Geri

Belediye Başkanımız,  İstanbul’da Hemşehrilerimizle Buluştu

29 Mayıs 2019

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı ile Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Bayburtlular bir araya geldi.

2000 kişinin yer aldığı iftar yemeğine Bayburt Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi İdris Aydın, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Arapalı Eski Belediye Başkanı Şadi Terzi, İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Ağın, Milliyetçi Hareket Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Barış Çatalbaş, İş Adamı Kenan Yavuz, Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Avukat İsrafil Kahraman,  Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hicabi Durmuş ve Bayburtlular katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanımız Hükmü Pekmezci “Baba ocağını terk edip uzaklarda yeni bir dünya kurdunuz. Ama sanmayın ki geride bıraktıklarınız sizleri unuttular. Her zaman sizi iyi duygularla yad etiler. Anadolu’nun her yerine dağılan Bayburtlular gibi bizim bir parçamızsınız. Bizim gönüllerimizden hiç çıkmadınız. Size kalesinden, Şehit Osman’a, Duduzarından Aslan Dağına, Aydıntepe Ovası’ndan Demirözü’ne yürekler dolusu selam getirdim. Bir şehir var içimizde her zaman tutkuyla andığımız. Yürekten bağlandığımız ve Bayburtlu olmanın gururunu yaşayan hemşehrilerim. Yiğit Bayburtlular sizi yiğitçe selamlıyorum. Bir iftar programında rabbim bizi bir araya getirdi. Duaların kabul edildiği zamanlar vardır. İftar saati dua ediyorum diyorum ki Rabbim birlikteliğimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hiç ama hiç bozmasın. Hep bir olalım, beraber olalım Bayburt olalım” İfadelerini kullandı.

İftar yemeğinin ardından İstanbul’daki hemşehrilerimiz, Belediye Başkanımız Pekmezci ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  Sahurda ise Bağcılar ilçesinde Bayburt dernekleri tarafından kurulan stantlar gezildi.