Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımız, Bahçeşir Üniversitesi Öğrencilerine Hitap Etti

Geri

Belediye Başkanımız, Bahçeşir Üniversitesi Öğrencilerine Hitap Etti

27 Ekim 2014

Bayburt Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimlerin Ülkelerin Gelişmesindeki Faktörleri" adlı sempozyuma katıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş yerleşkesinde düzenlenen sempozyumda öğrencilere hitaben konuşma yapan Başkanımız Memiş, ülkemizin kalkınmasında yerel yönetimlerin önemi hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

“Kenti Yöneten Birim, Kentin Sesini ve İhtiyaçlarını Mutlaka Önemsemelidir”

Belediyelerin ekonomik gelişim konusuyla doğrudan ilgilenmesi gerektiğini belirten Başkanımız Memiş şunları kaydetti:

“Kenti yöneten birim, kentin sesini ve ihtiyaçlarını mutlaka önemsemelidir. Mevcut ekonomik yapıyı, sosyal ilişkileri ve ihtiyaçları, kültürel ve siyasal hayatı doğru okuduğu müddetçe başarılı olacaktır. Ekonomik yönden geri kalmış kentlerde kültürel faaliyetlerin istenilen seviyeye gelmesi mümkün değildir. Bu gelişimin yetersiz olduğu kentlerde yerel problemlerin çözüme kavuşturulması beklenmemelidir. Bu nedenle belediyeler, fiziksel ve sosyal alanlara önem vermelerinin yanı sıra ekonomik gelişim konusu ile de yakından ilgilenmek zorundadırlar”

“Bayburt’umuzu Bir Veya Bir Kaç Özelliğiyle Öne Çıkan Marka Şehirler Haline Getirmek Önceliğimizdir”

Konuşmasında öğrencilere Bayburt’u da anlatan Başkanımız Memiş, “Şehrimizde bütün yerleşim birimlerimizi yaşanabilir bir çevre haline getirmek ve Bayburt’umuzu bir veya bir kaç özelliğiyle öne çıkan marka şehirler haline getirmek önceliğimizdir. Şehrimizin imar ve yerleşim planları hazırlanmış, altyapısı tamamlanmış mekânlar olarak tasarlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının ardından öğrenciler tarafından yöneltilen soruları da tek tek cevaplandıran Başkanımız Memiş’e sempozyumu düzenleyen öğrenciler adına teşekkür belgesi takdim edildi.