Bayburt Belediyesi

Bayramlaşma Geleneği Yine Bozulmadı

Geri

Bayramlaşma Geleneği Yine Bozulmadı

25 Haziran 2017

Bayburt’a mahsus olan mahalle odalarında bayramlaşma geleneği bu yıl da bozulmadı. Her bayram değişik mahalle odalarında gerçekleşen geleneksel bayramlaşmaya bu bayram Karasakal Mahalle Odası ev sahipliği yaptı.

Bayramlaşma törenine Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali İsmail Ustaoğlu, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, siyasi parti il başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Hep Birlikte Bayburt’a Hizmet Etmeye Çalışıyoruz

Törende bir konuşma yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal birlik ve beraberlik ortamının daim olmasını temenni ettiğini ifade etti. Hep birlikte Bayburt’a hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Maliye Bakanı Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Ramazan Bayramı dolayısıyla Bayburt’a selamlarını ilettiğini bildirdi.

Ramazan, Bayburt’ta Son Derece Güzel İdrak Ediliyor

Vali İsmail Ustaoğlu da Ramazan ayının Bayburt’ta son derece güzel bir şekilde idrak edildiğini belirtti. Bayburt’un bu anlamda ramazan ayını farklı yaşayan illerden biri olduğunu dile getiren Vali İsmail Ustaoğlu, son çıkan Valiler Kararnamesi ile Bitlis ilinde görevine devam edeceğini, Bayburt’tan ayrılmanın burukluğunu yaşadığını bildirdi.

Her Yerde Birlik ve Beraberliğimizle Övünüyoruz

Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ise Bayburt’ta sürdürülen mahalle odalarında bayramlaşma geleneği dolayısıyla vatandaşlara teşekkür etti. Türkiye’nin bu günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, “Biz Bayburtluların Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin çimentosu olduğunu iddia ediyoruz. Her yerde bununla övünüyoruz.” dedi.

Birlik ve Beraberlik İçerisinde Daha da Güzel Günlere Ulaşmak Ümidiyle

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de bayramlaşmaya katılan protokol mensupları ve vatandaşın Ramazan Bayramını tebrik ederek başladığı konuşmasında, “İnşallah millet olarak, ümmet olarak, Bayburt olarak daha güzel, daha huzurlu, daha da birlik ve beraberlik içerisinde güzel günlere ulaşmak ümidi ve duasıyla tekrar bayramınızı tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından mahalle sakinleri tarafından yapılan ikramla geleneksel bayramlaşma sona erdi. Öte yandan çıkışta kapıda bekleyen çocuklarla bayramlaşan Belediye Başkanı Memiş, onlara harçlık vermeyi de ihmal etmedi.

İlçe ve Beldelerde Toplu Bayramlaşma..

Karasakal Mahalle odasında gerçekleşen geleneksel bayramlaşanın ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, BTSO Başkanı İbrahim Yumak, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal  ile birlikte sırasıyla Gökçedere Beldesi, Demirözü ile Aydıntepe ilçeleri ve Arpalı Beldesine hareket ederek burada vatandaşlarla toplu bayramlaşma gerçekleştirildi.

Bayburt’ta geleneksel bayramlaşma ile ilçe ve belde ziyaretleriyle toplu bayramlaşmalara katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, daha sonra beraberindekilerle birlikte Gümüşhane’ye hareket etti.