Bayburt Belediyesi

Bayburt’tan Suriye’ye 5. Tır Yola Çıktı

Geri

Bayburt’tan Suriye’ye 5. Tır Yola Çıktı

9 Nisan 2015

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şubesi tarafından Suriye’de bulunan Türkmenlere yardım etmek amacıyla hazırlanan 5. tır da yola çıktı. 26 ton gıda maddesi bulunan yardım tırının uğurlanmasına Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Fikret Özbey, Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Başkanı Adil Kacır, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yardım tırının uğurlanmasından önce kısa bir açıklama yapan Başkanımız Memiş şunları belirtti:

“Vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Şunu ifade edelim ki bu oldukça uzun bir süreçti. Dedik ki bugün ümmetin imtihanı Suriye’dir, Filistin’dir,  Gazze’dir. Bir şeyi unutmayalım şunu özellikle söyleyeyim. Bunları konuşurken ümmet sırf Müslüman oldukları için zulme maruz kalan Doğu Türkistanlıları unutursa inanıyorum ki ümmet sınavını başarıyla tamamlayamayacaktır.”

Bayburt Belediyesi Olarak Üstümüze Düşeni Her Zaman Yapacağız

“Filistin bizim, Suriye bizim, Mısır bizim, Kerkük bizim ama Türkistan’da bizim.  Bu anlamda bütün kardeşlerimizin ezilen, mazlum, yardıma ihtiyacı olan bu mustazaf insanlara yardım etmelerini istiyorum. Bu bağlamda Bayburt Belediyesi olarak yapabileceklerimiz maksimum seviyede yapıyoruz. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.’’