Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Geri

Bayburt’ta Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

8 Haziran 2018

Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezinde, 462 milyon liralık 61 yatırımın toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleşti.

Burada konuşan Maliye bakanı Naci Ağbal, Bayburt'a son 15 yılda yapılan yatırımın 4 milyar lirayı geçtiğini belirterek, yapılan ve yapılması planlanan projeleri tek tek anlattı.

 

50 Yıl Artık Bayburt’un Bir Alt Yapı Sorunu Olmayacak

Belediyenin çalışmalarından övgüyle bahseden Bakan Ağbal, “Belediyemizin çok önemli projeleri var. Burada öncelikle tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.2015 yılında hep beraber yaşadık. Zorlu bir süreçten geçtik alt yapı işi kolay değil.  Alt yapıya girmek her belediye başkanının harcı değil. Ama geçti alt yapıyı tamamladık. Bugün Bayburt’un içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi tamamlandı. 50 yıl artık Bayburt’un bir alt yapı sorunu olmayacak” diye konuştu.

 

Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyorum

Çalışmalarından dolayı Başkan Memiş’e teşekkür eden Ağbal,  “İkinci iftihar ettiğimiz proje Bayburt’ta kent merkezinde farklı yerlerde 1. etabını tamamladığımız yol ve kaldırım çalışması var. Bu çerçevede 27 bin metre kare andazit, bazalt, granit kaldırım yaptık. Yine 48 bin metre kare parke kaldırım, 6 bin metrekare küp taş yol imalatı yaptık. 56 bin ton asfalt kullanmışız. Mahallelerimizde 13 bin metre kare kaldırım, 9 bin metre kare bordür imalatı yaptık. 20 milyonluk bir proje. Gerçekten çok titizlendik. Dedik ki imalatlar 1. sınıf olsun. Bayburtlu bu proje ile iftihar etsin. Ben huzurlarınızda başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten 1. Sınıf bir proje oldu. Bugün artık kent merkezinde dolaşırken yere baktığımız zaman yüzümüz gülüyor. Şimdi binalara bakıyoruz. Cephe iyileştirmeleri lazım. Onu da yapacağız. Dolayısıyla burada da başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu projede Bayburt’a hayırlı uğurlu olsun. Sayın başkanım diyor ki bana sayın bakanım bunu bitirdikte ikinci etabı da var. Bende bakan olarak bu projesinin desteğini veriyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tüm Bu Projeler Bayburt’a Hayırlı Olsun

Konuşmasında Bayburt Belediyesinin birçok çalışmasından bahseden Maliye Bakanı Ağbal, ‘’Yine Bayburt Belediyemiz tarihi ev restorasyonunu tamamladı.  Aile Yaşam Merkezine çok önem veriyorum. Hanım kardeşlerimizin, genç bayan kardeşlerimizin Aile Yaşam Merkezi’ni 7 gün boyunca kullanmalarını istiyorum. Orada her türlü sosyal donatıyı oluşturduk. Semt sahaları projemiz var belediyemiz bitirdi bugün açacağız.  Belediye araçlarımız için bir garaj yaptık onu da bugün açacağız. Sayın başkan hızını alamadı ısıtmalı dolmuş durakları yaptı. Kent meydanında 150 araçlık otoparkı tamamladık bugün ben kendimde denetledim. Altta otopark şuanda hizmete açıldı. Kent merkezinde kapalı bir pazar yeri projesi için gerekli kaynağı sayın başkana verdi şuanda projesi devam ediyor. Şehir merkezinde büyük şehirlerde gördüğümüz bir Pazar yerine de Bayburt kavuşacak. Bütün bu projelerin Bayburt’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Bayburt’umuzu Gönlümüzdeki Yere Taşımak İçin Çalışıyoruz

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise törende yaptığı konuşmada, “Ak Parti hükümetleriyle birlikte biz bütün Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’umuzu özlediğimiz yere bizim için özel bir yeri olan, bizim için çok hususi değer arz eden Bayburt’umuzu gönlümüzdeki yere taşıma adına hem geleneğinden, köklerinden, kültüründen, irfanından uzaklaştırmadan kendi değerlerine sahip olarak ama bir tarafıyla da modern bir kent olma noktasında çok ciddi çalışmaları hükümetimiz Bayburt’umuza da kazandırdı.’’

 

Özlenen Bir Bayburt

Sayın Bakanımızla birlikte bu hızlandırma yeni bir ivme kazanarak katbe kat arttı. Ve bugün belki burada birçoğunun ismi söylenmeyecek çünkü onların zaten açılışları yapılmıştı. Birçok hizmet Bayburt’umuza kazandırıldı. Bayburt artık özlenen şehir artık birilerinin gidip biraz daha çok kalacağı bir şehir hüviyetine büründü.  Caddeleriyle, şehir parklarıyla, amfi tiyatrosuyla, otoparklarıyla ve daha birçok eseriyle Bayburt gönlümüzdeki yere doğru geliyor. İnşallah biz yerelde belediye olarak, il özel idaresi olarak, teşkilat olarak bütün Bayburt olarak birliğimizi, bütünlüğümüzü, gücümüzü 24 Haziranda Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Ak Partimizi önceki yıllarda olduğu gibi beli daha da güçlü bir şekilde Bayburt’tan desteğimizi vereceğiz. İnşallah bununla birlikte Sayın Bakanımızı yine Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında en güçlü bir şekilde temsilini sağlayıp Bayburt’umuzu daha da ileri taşıyacağız.’’  İfadelerine yer verdi.

 

Sayın Bakanıma Teşekkür Ediyorum

Memiş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz seferle emrolunduk.  Bizim seferimiz inandığımız değerleri koruyacak, inandığımız değerleri yeryüzünde hâkim kılacak, siyasi teşkilat olarak Ak Partimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın emrinde onun istediği şekilde çalışmak bizim sorumluluğumuz. İnanıyor ve ümit ediyorum ki gelecek Bayburt için bugünlerden daha güzel daha aydınlık olacak. Ve yine gelecek Türkiye’miz adına da bütün Türk İslam coğrafyası adına da, bütün ümmet adına da daha güçlü olacak. Bunun için bize düşen sorumluluk Sayın Cumhurbaşkanımızı bu milletler arasında emperyal devletler karşısında daha güçlü kılmaktır. Ben bu duygu ve düşenlerle Sayın Bakanıma özellikle teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadı.  Bizim Bayburt’ta hizmet ağımızın artması noktasında yapılması gerekenleri yine yapacak. Buna inanıyoruz.’’