Bayburt’ta “Dünya KOAH Günü” Yürüyüşü

Bayburt’ta “Dünya KOAH Günü” Yürüyüşü

7 Kasım 2014

Dünya Kronik Obstüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Günü nedeniyle Bayburt Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi.

Akciğer hastalığına dikkat çekmek amacıyla Şair Zihni Kent Ormanı’nda düzenlenen yürüyüşe Milletvekilimiz Bünyamin Özbek, Belediye Başkanımız Mete Memiş,  İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları katıldı.

KOAH NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre KOAH dünyada yaklaşık 50 milyon insanı etkiliyor ve her yıl 3 milyon kişi bu hastalık nedeniyle hayata veda ediyor. Tütün ve tütün ürünleri, bazı mesleklerde karşılaşılan toz, duman, evlerde kullanılan odun, tezek ve kök benzeri yakıtlardan çıkan dumanın solunmasının akciğerlerde bir çeşit iltihap oluşturarak KOAH hastalığını ortaya çıkardığı biliniyor. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü 2030′da KOAH’ın dünyada en önemli ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada olacağını öngörüyor.