Bayburt'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Bayburt'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

28 Ekim 2019

Tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla coşku ve heyecan hâkimdi.

Saray Bahçesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na dün çelenk sunumuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün de düzenlenen törenlerle devam etti. Valilik makamında tebrikat töreniyle başlayan bugünkü kutlamalar Cumhuriyet Caddesi'ne taşındı.

Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker ve Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, törene katılan vatandaşlarımızın bayramını tebrik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Epcim yaptı. Öğrenciler tarafından "Cumhuriyet" konulu şiirlerin okunmasıyla devam eden programda Vali Epcim, Garnizon Komutanı Diker ve Belediye Başkanımız Pekmezci "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. 7'den 70'e çok sayıda Bayburtlunun ilgi gösterdiği kutlama programı halk oyunları gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.

Törenin ardından Belediye Başkanımız Pekmezci, kendisinin bayramını tebrik eden vatandaşlarımızla ayaküstü sohbet etti.