Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta Berat Kandili Huşu İçinde İdrak Edildi

Geri

Bayburt’ta Berat Kandili Huşu İçinde İdrak Edildi

12 Haziran 2014

Ramazan ayının habercisi kabul edilen Beraat Kandili, Bayburt’ta huşu içinde idrak edildi. Af ve mağfiret için ellerini semaya kaldıran Müminler geçmiş günahlarının af edilmesi için Allah'a yalvardı.

Şaban ayının on dördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan Berat Kandili'nde binlerce Müslüman camilere akın etti. Genç, yaşlı yüzlerce mümin Bayburt’taki bütün camileri doldurdu.

Günahların affı ve kulların temize çıkarılması anlamına gelen Berat Kandili'ni fırsat bilen Müminler camilerde uzun uzun dua etti. Kur'an-ı Kerim, mevlitler ve ilahiler okundu. Geçmiş günahlarının af edilmesini isteyen Müslümanlar ellerini semaya kaldırıp Yaradan'a yalvardı.

Camiler Doldu Taştı

Bayburt’taki birçok camide Berat Kandili vesilesiyle mevlidi şerif okunarak dualar edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Yakutiye ve Ulu Camii doldu taştı. Camilere sığmayan vatandaşlar bahçede ibadet etti. Kur’anı Kerim tilaveti ile birlikte Mevlid-i Şerif’in okunduğu gecede Müftülük görevlilerince sohbet ve dualar edildi.

Belediyemiz Geleneğini Bozmadı

Her kandil gecesinde olduğu gibi Berat Kandili’nde de geleneğini bozmayan belediyemiz, yatsı namazının ardından vatandaşlara, kandil simidi dağıttı.

Yakutiye ve Ulu Camii önünde yatsı namazı sonrası stant kurarak vatandaşları bekleyen belediye personelimiz,  namazdan çıkan vatandaşlarımızın kandilini tebrik ederek, kandil simidi dağıttı.