Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta Arıcılığa Büyük Destek

Geri

Bayburt’ta Arıcılığa Büyük Destek

28 Kasım 2018

Bayburt’ta arı yetiştiricilerine Bayburt Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteğiyle 3200 adet kovanın dağıtımı gerçekleştirildi.

80 yetiştiriciye 37’şer adet kovanın dağıtıldığı programa Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, kurum müdürleri ve arı yetiştiricileri katıldı.

 

Coğrafya Kaderdir

Programda konuşan Belediye Başkanı Mete Memiş coğrafyanın bir kader olduğunu söyleyerek, “Bu coğrafya tarım için, hayvancılık için çok elverişli bir coğrafya. Ben bu anlamda sayın valimize geldiği günden beri bugüne kadar hem yardımları hem de çalışmaları dolayısıyla Bayburt adına teşekkür ediyorum. İl Tarım ve Orman müdürümüzü tebrik ediyorum. Birçok çalışmasına şahit oldum.  Bayburt’ta tarımın, hayvancılığın gelişmesi anlamında çok gayretli çalışmalarına şahidim.“ diye konuştu.

 

Balın Bayburt İçin Özel Bir Yeri Var

Bu tür çalışmaların iyice şuurlu bir halde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yapıldığı takdirde arıcılık faaliyetlerinin ve bunun dışındaki tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle çiftçilerin yüzünün güleceğini ifade eden Memiş, “ Kaldı ki arıcılığın ve balın Bayburt için özel bir yeri var.  Bu anlamda da çok ciddi çalışmalar oldu. Bayburt’ta çiçek çeşidi çok. Aydıntepe bölgesinde, Demirözü bölgesinde, Orta Kol bölgesinde de farklı çiçeklerden üretilecek balların çok daha kaliteli olacağına inanıyorum.“değerlendirmesinde bulundu.