Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta 23 Nisan Coşkusu…

Geri

Bayburt’ta 23 Nisan Coşkusu…

23 Nisan 2014

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bayburt’ta da coşkuyla kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bayburt’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.  Daha sonra törene Bayburt Otaokulu bahçesinde devam edildi.

Törene Valimiz Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbaş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ana sınıfı öğrencileri tarafından Vali Mükerrem Ünlüer’e buket takdimi yapılmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bayburt Ortaokulu Müdürü Mustafa Kahraman yaptı.

Tören daha sonra okul korosunun konseri ve çeşitli gösterilerle devam etti. Törende ‘Ulusal Egemenlik’ konulu resim ve şiir dallarındaki yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Valimiz Ünlüer, Belediye Başkanımız Memiş ve Cumhuriyet Başsavcısı Kalkan tarafından verildi.

Halk oyunları kız ve erkek ekiplerinin gösterileri ile devam eden törenin son bölümünde sahne alan Bayburt Sazendeleri konseri ise yağmur nedeniyle okul konferans salonunda gerçekleşti. Tören Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdoğan Şahinoğlu şefliğinde sahne alan Bayburt Sazendeleri Korusu tarafından gerçekleştirilen konserle sona erdi.