Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta 14 bin 500 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Geri

Bayburt’ta 14 bin 500 Öğrenci Ders Başı Yaptı

20 Eylül 2016

İlk Öğretim Haftası dolayısıyla Cumhuriyet İlk Okulu’nda tören düzenlendi. Üç aylık tatil süresinin ardından 2016-2017 Eğitim ve Öğretim sezonu ilk ders zilinin çalmasıyla başladı.

Cumhuriyet İlk Okulu’nda düzenlenen eğitim yılı açılış törenine Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkan Vekili Cemil Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören öncesinde Cumhuriyet İlk Okulu birinci sınıf öğrencileri Türker Kalaycı ve Semin Yumak Vali İsmail Ustaoğlu’na çiçek takdim etti.

Törende yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, okulların açıldığı ilk haftanın ilköğretim haftası olarak kutlandığını ifade ederek Bayburt genelinde bin 300 personel ve 14 bin 500 öğrenciyle yeni eğitim ve öğretim sezonuna başladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet İlkokulu ve diğer okullardan bazı öğrenciler şiirler okuyarak gösterilerini sundu. Törenin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.